AcasăPOLITICĂINTERVIU | Fănel Bădici, preşedinte USR Olt: Ruperea lui Cioloș și a...

INTERVIU | Fănel Bădici, preşedinte USR Olt: Ruperea lui Cioloș și a oamenilor săi de USR nu a reprezentat o pierdere; Ghinea are de la partid un salariu rezonabil

spot_img

Preşedintele USR Olt, Fănel Bădici, a vorbit într-un interviu oferit Reporter 24 despre viaţa partidului, după plecarea oamenilor lui Cioloş, dar şi despre cum vrea opoziţia să contracareze Coaliţia PSD-PNL-UDMR.

 În acest weekend, s-a desfășurat Comitetul Politic al USR, la București. Cu ce idei ați rămas de acolo?

Acest Comitet Politic semnifică, în primul rând, un moment de restart al USR, iar această întâlnire a pus un punct simbolic ultimei etape din trecutul apropiat al partidului. Președintele Catalin Drulă și-a prezentat programul intitulat “Noul USR”, un program izvorât chiar din problemele şi necesitățile pe care le are astăzi România. Ne propunem ca USR, liderul Opoziției din România, singura alternativă reală, democratică şi onestă la guvernarea PSD-PNL, să unească toate forțele din societate care își doresc o Românie corectă şi prosperă şi să conducă un pol de dreapta autentic, la alegerile din 2024.

CITEŞTE ŞI: Amendă aplicată în cazul elicopterului care a aterizat în parcarea unei Mănăstiri din Gorj

Poate că o să vă întrebați dacă suntem pregătiți să intrăm la guvernare. Răspunsul este da! În cele 8 luni de guvernare, USR a pus bazele modernizării României pentru următorul deceniu prin Programul Național de Redresare şi Reziliență şi vedem acum că actuala guvernare este incapabilă să implementeze acest program. Aşa cum a punctat şi Cătălin Drulă, USR trebuie să revină la guvernare in 2024 cu trei obiective clare: stoparea risipei banului public, investiții prioritare în sănătate, educație, infrastructură rutieră și promovarea oamenilor competenți și onești, în paralel cu eliminarea sinecurilor de partid.

„Este imperios necesară o opoziție puternică”

Preşedintele Drulă are tot mai dese întâlniri cu Ludovic Orban şi Eugen Tomac. Se preconizează o alianţă între cele trei formaţiuni pentru 2024?

România se găsește astăzi într-o criză profundă, care nu mai părea posibilă după Liviu Dragnea. Anul acesta, prețurile au luat-o razna și am avut o inflație record, piața energetică este caracterizată de nesiguranță şi instabilitate, la graniță avem un război care pare că nu se va încheia curând. În aceste condiții, atunci când vezi că alianța de guvernare, care are peste 65% din voturile din Parlament, este absolut incapabilă să ia orice măsura coerentă, este imperios necesară o opoziție puternică.

CITEŞTE ŞI: Bărbatul din Olt, dat dispărut de familie, găsit mort pe un izlaz

Nu știu cât de des se întâlnește Cătălin Drulă cu Orban și Tomac, dar consider că toate formațiunile politice care își doresc să contribuie pot să vină acum în spatele USR şi este timpul să o facă. În jurul USR se poate construi o Opoziție puternică şi este datoria noastră să realizăm acest lucru.

Care dintre cele trei partide ar fi mai câştigat, dacă s-ar concretiza aşa ceva?

Singurul care ar putea avea ceva de câștigat este românul atât de încercat în aceste timpuri. Slătineanul care aude la radio că Guvernul francez sau cel german ajută cu miliarde de euro cetățenii lor, să nu resimtă scumpirile și facturile, dar vede că guvernul nostru ne-a abandonat complet şi se ocupă doar de plasarea activului de partid pe locuri călduțe prin diverse sinecuri şi de masacrarea legilor justiției pentru a scăpă de dosare penale același activ de partid. Cu o opoziție unită şi puternică ar avea de câștigat, poate, pensionarul nespecial, a cărui pensie creşte cu câteva zeci de lei, când pensiile speciale ale aleșilor noștri cresc cu mii de lei.

CITEŞTE ŞI: GORJ | Casa memorială „Ion Popescu-Voitești”, restaurată. Proiect în valoare de peste trei milioane de lei

Şi-a revenit partidul după plecarea lui Cioloş şi a oamenilor lui?

Ruperea lui Cioloș și a oamenilor săi de USR nu a reprezentat o pierdere, partidul chiar avea nevoie de acest reset. USR este acum mai omogen și toți membrii săi trag în aceeași direcție, după cum puteți vedea si la USR Slatina, sau la USR Olt. După părerea mea, reconstrucția care a urmat plecării lui Cioloş este cel mai bun lucru care s-a întâmplat USR, în ultima perioadă, şi partidul este acum, cu Cătălin Drulă la conducere, mai puternic şi mai unit decât a fost vreodată.

CITEŞTE ŞI: Conferinţă de Alegeri, la PSD Olt. Ciolacu, Stănescu şi majoritatea miniştrilor, printre invitaţi

Ghinea, plătit de partid

Ce rol mai are Cristian Ghinea, autorul PNRR, în partid? E adevărat că ar încasa lunar, de la USR, peste 5.000 de euro?

Cristian Ghinea nu mai are vreo funcție în conducerea USR, el este în prezent coordonatorul departamentului de politici publice al partidului. Această poziție este una remunerată în USR şi, deși datele sunt publice, vă mărturisesc că nu am avut până acum curiozitatea sa verific. Însă, şi dacă acesta ar fi salariul lui, eu consider ca ar fi un salariu rezonabil pentru studiile şi experiența sa, pentru că, dacă este să ne uităm la faptul ca PSD se chinuie de un an sa schimbe PNRR şi nu reușește sau că PNRR-ul pe agricultura, 17 miliarde de euro, nu este nici măcar acum aprobat pentru că oamenii familiei Stănescu, care controlează deciziile la Ministerul Agriculturii, sunt o adevărata catastrofă pentru România, iar agricultorii riscă să nu mai primească subvențiile din cauza incompetenței lor… atunci constatăm că Ghinea își merită toți banii.

CITEŞTE ŞI: Chesnoiu (PSD Olt): Am așteptat cu nerăbdare intrarea în vigoare a „Legii laptelui și produselor lactate”

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri