AcasăACTUALInteligenţa artificială din Guvern se face de râs în faţa elevilor

Inteligenţa artificială din Guvern se face de râs în faţa elevilor

spot_img

Ion, consilierul robot al prim-ministrului Nicolae Ciucă, a fost prezentat, luni, în faţa elevilor de la Liceul „Aurel Vlaicu” din București. Acesta ar fi trebuit să interacţioneze cu elevii, însă prestaţia sa a lăsat de dorit.

Iniţial Ion s-a prezentat copiilor, însă după ce aceştia au început să îi adreseze întrebări robotul, despre care guvernul susține că s-ar baza pe inteligenţă artificială, s-a blocat.

Unul dintre elevi a spus: „Eu cred că în primul rând ar trebui să integrăm în şcoli un mod de educaţie tehnologică deoarece România are această stigmă de dezvoltare şi evoluţie”, însă robotul nu a avut nicio reacţie. Coordonatorul a încercat să dreagă situaţia spunând că acesta „nu a înţeles cuvântul magic, dar poţi reîncerca”.
Elev: „Eu cred…”

Coordonator echipă: „Nu! Eu cred că.”

Elev: „Eu cred că statul român…”

Coordonator echipă: „A înţeles doar statul român. Haide să îi dăm o resetare.”

Intervenţii în situaţiile stânjenitoare

Pentru a-l mai salva pe consilierul robot din unele situaţii stânjenitoare, reprezentantul companiei care l-a creat a venit de fiecare dată cu explicaţii. „Ion în momentul de faţă funcţionează ca un consilier. Este o confuzie generală că Ion ar trebui să aibă un comportament similar ChatGPT. ChatGPT răspunde la întrebări. Rolul lui Ion este să colecteze informaţii de la poporul român. Cum face chestia asta? Noi am dezvoltat acest AI care în baza răspunsurilor pe care le dai, formulează din în ce mai multe întrebări”, a spus acesta.

Întâlnirea elevilor cu robotul a durat câteva zeci de minute şi a fost moderat de ministrul Inovării, Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja. La finalul acesteia consilierul Ion nu a mai dorit să îşi ia la revedere de la reprezentantul companiei care l-a creat. În timp ce acesta tot încerca să îşi ia rămas bun, pe ecran, Ion afişa „Bună ziua!”. Concluzia a fost una singură: „La revedere Ion! La revedere Ion! Cred că… Resetare Ion!”.

Robotul a fost prezentat pentru prima dată în public pe 1 martie, atunci când a avut o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă chiar în şedinţa de Guvern. Ulterior Nicu Sebe, coordonatorul echipei Ion, a recunoscut că acel dialog a fost regizat.

În prima săptămână de la lansare, Consilierul guvernamental virtual ION ar fi primit aproximativ o jumătate de milion de mesaje şi tag-uri în social media de la români, principalele subiecte de discuţie fiind educaţia, îmbunătăţirea sistemului public de sănătate şi a condiţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru persoanele vârstnice, salariile şi pensiile mici, precum şi nevoia de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă în oraşele mari din ţară, potrivit g4media.ro.

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul Reporter24.info a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri