AcasăEDUCAŢIEInspectorii școlari generali, convocați la minister. Cîmpeanu: „Vor fi asigurate condiții de...

Inspectorii școlari generali, convocați la minister. Cîmpeanu: „Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece”

spot_img

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru o informare cu privire la condițiile care trebuie asigurate în școli pe perioada sezonului rece.

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece”, a anunțat luni Sorin Cîmpeanu.

Conform acestuia, Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

Ministrul susține că nu se justifică sub nicio formă inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

„Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile”, a mai transmis ministrul Educației.

Acesta arată că proiectul „România Educată” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia.

CITEȘTE ȘI: Hai şi tu la Şcoala de programare Algorithmics, disponibilă în Craiova şi Slatina

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri