AcasăACTUALInspector ANAF, trimis în judecată după ce a luat 15.000 de euro...

Inspector ANAF, trimis în judecată după ce a luat 15.000 de euro mită

spot_img

Un inspector ANAF Oradea a fost trimis în judecată sub acuzația că a luat mită 15.000 de euro după un control făcut la o persoană fizică autorizată.

- Publicitate -

Procurorii DNA Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Cătălin Sabău, inspector ANAF Oradea, bănuit de luare de mită în formă agravată, scrie Mediafax.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, pe 1 aprilie 2022, în urma efectuării unui control la o persoană fizică autorizată bănuită de desfășurarea unor activități de comerț online neînregistrate fiscal, Sabău ar fi pretins și primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro.


Banii respectivi ar fi fost primiți de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului și pentru a stabili obligații fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate, arată DNA.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii și preventive dispuse în cauză.


CITEȘTE ȘI:

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri