AcasăACTUALÎnscrierea la creșă | Părinții pot rămâne alături de copil pentru acomodarea...

Înscrierea la creșă | Părinții pot rămâne alături de copil pentru acomodarea în colectivitate

spot_img

Potrivit unui proiect de HG, părinţii vor putea să stea alături de copiii lor la creșă timp de 10 zile, astfel încât micuții să se poată adapta mai ușor.

- Publicitate -

Guvernul a adoptat un proiect de HG ce cuprinde metodologia de organizare și funcționare a creșelor și a unităților de educație timpurie. Acesta va adapta condițiile de funcționare a învățământului antepreșcolar la schimbările apărute la început de an, prin intermediul Legii 17/2022, la Legea educației nr. 1/2011, scrie România Tv.

Potrivit proiectului de HG adoptat joi, părinții vor avea posibilitatea să își însoțească micuții timp de două săptămâni, după ce i-au înscris la creșă sau în unitatea de educație timpurie, în timpul programului unității.


Măsura a fost luată pentru ca cei mici să se acomodeze mai uşor în colectivitate.

Structura anului școlar pentru creșe va fi aceeași ca și pentru învățământul preșcolar, fiind permis acestor unități de educație să își suspende temporar activitatea, cu acordul inspectoratului școlar și cu informarea părinților, timp de 30 de zile pe an pentru curățenie, reparații sau dezinsecție.

CITEȘTE ȘI: Patru bărbați, salvați de polițiști după ce s-au răsturnat cu o barcă


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri