AcasăECONOMIEInformații pe scurt despre ISO 9001

Informații pe scurt despre ISO 9001

spot_img
- Publicitate -

Ca simplu om, nu de puține ori ai trecut pragul unei firme și ai observat, la unele dintre ele, dovada existenței unui certificat ISO 9001. Atunci, fie nu i-ai dat prea multă importanță, sau dimpotrivă, chiar ai fost curios ce ar putea simboliza acea enumerare de litere și cifre. În prezent, ai decis să îți iei soarta în propriile mâini și să faci ceva concret pentru viitorul tău. Altfel spus, ți-ai deschis propria afacere. Este perfect normal să îți dorești să nu fii doar unul dintre cei mulți, un afacerist care să stea mereu cu spectrul falimentului deasupra capului, ci unul care să aibă parte de succes. Aici intervine ISO 9001, care te ajută mai mult decât ai putea crede, și vei înțelege imediat și de ce facem această afirmație.

Calitate înainte de toate


Prin intermediul acestui certificat, ISO 9001, respective firmă, companies au organizația le demonstrează clienților, partenerilor de afaceri și concurenței că are capacitatea de a oferi servicii și/sau produse de o calitate superioară. Această capacitate este una constantă, și asta contează enorm, pentru că nu avem de a face cu un jucător care are un parcurs sinuos, ceea ce în condițiile mediului de afaceri din zilele noastre, pur și simplu îl descalifică din start.

Pentru a înțelege mai bine, este de fapt modul în care firma ta își propune – și mai ales, chiar reușește, să crească gradul de satisfacție al clienților, prin îmbunătățirea sistemmului, a asigurării conformității cu clientului și multe altele. Acest certificat, ISO 9001, poate fi obținut de de orice firmă, companies au organizație, indiferent de dimensiunea acesteia, domeniul de activitate, serviciile sau produsele cu care vine în întâmpinarea cerințelor clienților actuali, dar și potențiali. Pentru a afla mai multe amănunte, dar și să discuți direct cu specialiști care să te ajute să obții acest certificat, poți accesa iso9001.ro.

Proceduri simplificate


După cum este și normal, pentru a obține acest certificat, nu este nevoie doar de o serie de schimbări în ceea ce privește firma sau compania, ci și de foarte multe acte. La prima vedere, numărul acțiunilor, dar și al actelor pare destul de mare, dar tocmai de aceea ți-am făcut recomandarea de mai sus, să apelezi mereu la profesioniști, care vor face ca totul să fie mult mai simplu și chiar mai rapid. Trebuie să reții însă că, în prezent, versiunea actuală a certificatului ISO 9001 este una mult mai flexibilă, iar din toate acele proceduri nu toate sunt aplicabile afacerii tale, iar unele dintre ele sunt chiar opționale. Mai multe amănunte vei afla chiar de la echipa de specialiști.

Pas cu pas

În vederea obținerii certificării ISO 9001, respectiva firmă sau organizația va fi nevoită să urmeze mai multe etape în vederea implementării unui sistem de management al calității. Mai apoi, va veni un organism de certificare, a cărui responsabilitate este să verifice performanțele companiei respective referitor la îndeplinirea ultimelor cerințe ale ISO 9001. În momentul în care, în urma analizării tuturor datelor se observă că firma a trecut de acest control, audit, atunci registratorul emite acest certificat ISO 9001. Atenție însă, certificatul nu are o valabilitate nelimitată, și este nevoie ca la anumite interval de timp să se recertifice organizația, pentru ca aceasta să își mențină acest status de certificare pe care l-a obținut prima data.

Este un certificate pentru firmă, nu pentru produse sau persoane

Pentru că nu multă lume știe exact despre ce este vorba, vom încerca să lămurim încă de la început situația. Acest certificat este de fapt un standard care se referă la managementul calității. Este un lucru excelent, deoarece nu condiționează certificatul de dimensiunea firmei sau companiei, domeniul de activitate, ramura industriei în care activează și multe altele. Mai exact, condițiile pentru a primi acest certificat ISO 9001 sunt cam aceleași, iar excepția o fac doar câteva industrii specifice, pe care le afli de la experții în domeniu.

Nu uita nici faptul că ISO 9001 nu reprezintă un standard pentru produsele tale. Faptul că ai certificatul înseamnă că se îndeplinesc anumite cerințe care, într-un final, duc la calitatea superioară a produselor cu care tu vii în întâmpinarea cerințelor clienților. Și, încă un amănunt, certificatul ISO nu poate fi obținut niciodată de o persoană, ci doar de o firmă, companie, sau organizație. În schimb, persoanele fizice au posibilitatea de a deveni auditpri principali certificate ISO 9001, cu condiția să urmeze anumite cursuri special create în acest sens. Dar acesta este deja un cu totul alt subiect, care nu își are locul aici.

Concluzii…

Mediul de afaceri din țara noastră și nu numai, a devenit unul în care concurența este de-a dreptul acerbă. De aceea, ca om de afaceri, trebuie să faci tot ce îți stă în puteri ca firma sau compania ta să fie una care să aibă o imagine pozitivă în ochii clienților și partenerilor de afacere, să fie considerată una de încredere și să fie preferată în fața altora cu același obiect de activitate sau care oferă servicii și/sau produse similare. Și, cu siguranță, certificatul ISO 9001 este cel care contribuie enorm la îndeplinirea cerințelor pe care tocmai ce ți le-am enumerat. Este și normal deoarece avem de a face cu un standard prin care o anumită organizația îndeplinește anumite cerințe clare de calitate și multe alte condiții. Este un pas spre a tranforma o afacere simplă într-una care să aibă un cuvânt de spus pe piață. Și, până la urmă, asta îți dorești, nu?

 

- Publicitate-spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri