AcasăLIFEInformații esențiale despre plăcuțele de frână

Informații esențiale despre plăcuțele de frână

spot_img
- Publicitate -

La ora actuală, unul dintre cele mai confortabile mijloace de transport rămâne autoturismul personal. Tot ceea ce trebuie să faci este să ai un permis de conducere valid și, în același timp, o mașină care să îți ofere posibilitatea de a ajunge de la o destinație la alta, în timp util. Nu doar că ai mult mai multe șanse să eviți întârzierile, oriunde te-ai deplasa, însă te asiguri de faptul că ținuta ta rămâne intactă până la destinație. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, ne-am gândit să îți punem la dispoziție câteva informații esențiale despre plăcuțele de frână, întrucât acestea se numără printre principalele probleme care ar putea să îți afecteze autoturismul!

Cum funcționează plăcuțele de frână?


Atunci când sunt utilizate, plăcuțele de frână provoacă, prin frecare, încetinirea și oprirea mașinii. Acestea reprezintă o parte componentă a unui sistem foarte bine interconectat, care se bazează pe fiecare dintre părțile sale pentru a funcționa în mod corespunzător.

Atunci când șoferul apasă pedala de frână, acesta activează un cilindru care, la rândul lui, trimite lichidul de frână printr-un furtun. Prin această acțiune, plăcuțele de frână aplică presiune pe fiecare roată în parte. La rândul ei, presiunea generează un nivel ridicat de frecare, astfel încât vehiculul să fie încetinit sau oprit. Atunci când ridici piciorul de pe pedala de frânare, întregul proces se inversează. Așa cum este de așteptat, plăcuțele de frână se eliberează, lichidul se mișcă înapoi, iar roțile sunt din nou în mișcare.

Fotografie cu plăcuțele de frână luate de la euautopiese.ro


De ce trebuie să fie înlocuite plăcuțele de frână?

În lipsa utilizării unor plăcuțe de frână fără probleme tehnice, autoturismul tău se poate confrunta cu posibilitatea apariției unor accidente sau evenimente neplăcute. De fiecare dată când utilizatorul nu poate să frâneze în mod corespunzător, acesta este supus accidentelor datorită faptului că pierde controlul asupra reducerii vitezei autoturismului. Tocmai din acest motiv, plăcuțele de frână trebuie să fie înlocuite în conformitate cu recomandările producătorului și, în același timp, trebuie să fie verificate la un service autorizat ori de câte ori situația o impune.

Cât de des trebuie să fie verificate plăcuțele de frână?

Potrivit specialiștilor, plăcuțele de frână ar trebui să fie verificate la fiecare cinci luni de utilizare a autoturismului tău. Cu toate acestea, recomandările producătorului autoturismului oferă îndrumări mult mai bune, în funcție de vehiculul pe care îl conduci. În situația în care auzi un scârțâit sau simți că volanul tremură, este indicat să ajungi cât mai repede la un service autorizat. Un alt semn care indică faptul că o verificare este imperios necesară se rezumă la aprinderea indicatorului de avertizare a frânei.

În general, la fiecare verificare de acest fel va fi măsurată uzura plăcuțelor de frână, alături de nivelul lichidului de frână.

Folosind aceste informații esențiale despre plăcuțele de frână, îți poți gestiona mult mai bine timpul și vizitele la service-ul tău preferat!

- Publicitate-spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri