AcasăACTUALÎncepând de astăzi, nu mai pot fi folosite actele de identitate expirate...

Începând de astăzi, nu mai pot fi folosite actele de identitate expirate în perioada stării de alertă

spot_img

Actele de identitate a căror valabilitate a fost prelungită cu 90 de zile, după încetarea stării de alertă, îşi pierd valabilitatea, astăzi, potrivit unui comunicat remis de Direcţia Judeţean de Evidenţă a Persoanelor Olt.

- Publicitate -

Potrivit sursei citate, cetăţenii ale căror documente îşi pierd valabilitatea la această dată sunt invitaţi să se prezinte la serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor, pentru reînoirea cărţii de identitate.

„Conform OUG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, aprobată cu modificările şi completările ulterioare, termenul de soluţionare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este de până la 30 de zile de la data înregistrării cererii la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor, acesta putând fi prelungit cu cel mult 15 zile de către şeful serviciului”, arată sursa citată.


Astfel, pentru evitarea prezentării în acelaşi timp a unui număr mare de persoane la sediul serviciilor, reprezentanţii Direcţiei recomandă ca cetăţenii să consulte programul de activitate al serviciilor locale.

CITEŞTE ŞI: Caracal: Învaţă o meserie nouă şi primesc şi o subvenţie, în cadrul unui proiect cu fonduri europene

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri