AcasăACTUALIncendiu de mai multe ore la un depozit de solvenţi din Piteşti....

Incendiu de mai multe ore la un depozit de solvenţi din Piteşti. Intervin pompieri din mai multe judeţe

spot_img

Pompierii încă intervin vineri dimineaţă pentru stingerea incendiului izbucnit la o hală din zona industrială a municipiului Piteşti în care erau depozitaţi solvenţi. Populaţia a fost avertizată încă de joi seară, prin mesaj Ro-Alert, din cauza degajărilor mari de fum. Pompierii au fost nevoiţi să folosească aparatele de respirat, întrucât în zonă au fost identificate substanţe care le pot afecta sănătatea.

- Publicitate -

Comform ISU Argeş, încă se lucrează pentru stingerea incendiului.

La faţa locului,se mai află doar echipajele şi autospecialele de intervenţie de la ISU Argeş, întrucât echipajele sosite în sprijin de la celelalte judeţe s-au retras.


Nu au fost probleme de ordin medical, la ora 8:00 fiind programată  schimbarea efectivelor care intervin,

La acest moment, la locul incendiului sunt 13 autospeciale de stingere cu aproximativ 50 de pompieri.

Incendiul a izbucnit joi seară, iar dată fiind gravitatea situaţiei, iniţial au acţionat pentru stingerea focului 20 de autospeciale de stingere cu apă şi spumă (15 de la ISU Argeş, 2 de la Dâmboviţa, 2 de la Olt, 1 Giurgiu). De asemenea, au fost aduse şi o autoscară de intervenţie şi salvare de la înălţime, 2 ambulanţe SMURD de prim ajutor calificat şi un echipaj CBRN.


“Pe o rază de aproximativ 100 m faţă de locul incendiului, echipajul CBRN a identificat substanţe care pot afecta starea de sănătate a personalului care intervine şi s-a impus purtarea aparatelor de respirat cu aer comprimat pentru siguranţa lor. În afara razei de 100 m faţă de incendiu nu a mai fost identificat pericolul, însă recomandăm populaţiei din zonă să menţină uşile şi ferestrele închise”, a transmis joi ISU Argeş, citat de news.ro.

CITEŞTE ŞI: Pod rutier rupt, cu maşinile pe el. Fusese inaugurat, în urmă cu şase luni

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri