AcasăACTUALÎn plină secetă, o asociaţie de fermieri din Olt nu-şi irigă terenurile...

În plină secetă, o asociaţie de fermieri din Olt nu-şi irigă terenurile dintr-un motiv incredibil, deşi are o staţie de pompare retehnologizată cu un milion de euro

spot_img

Deşi este secetă, o asociaţie de fermieri din judeţul Olt nu foloseşte o staţie de pompare a apei din canalul de irigaţii, cu toate că aceasta a fost reabilitată şi retehnologizată cu ajutorul unui proiect cu finanţare europeană, în valoare de aproximativ un milion de euro.

- Publicitate -

Este vorba despre o asociaţie de fermieri din comuna Strejeşti care se află într-un blocaj, după ce fostul preşedinte a ieşit la pensie.

Consilierul ministrului Agriculturii Petre Daea, olteanul Florin Ciobanu, a declarat, luni, în cadrul emisiunii „Reporter 24” că nu se găseşte altcineva ca să îşi asume conducerea asociaţiei fermierilor.


„Este un exemplu şi la noi în Olt, la Strejeşti, unde este o discuţie interminabilă cu asociaţia de irigatori, care a primit un milion de euro, fonduri europene, să modernizeze staţia de pompare. A fost modernizată, doamna preşedinte a ieşit la pensie şi nu se găseşte nimeni care să preia această asociaţie şi să reînoiască contractul cu ANIF, să ţină o evidenţă, să dea drumul la apă şi aşa mai departe. E blocaj, staţia nu funcţionează pentru că nimeni nu-şi asumă. Primăria nu se poate băga, asociaţia este fără preşedinte. I-am încurajat să ia o decizie, să ia conducerea, dar le e teamnă că nu ştiu ce e în spate. Le-am spus că se face un audit, dacă au ceva semnale. Dar, atât timp cât acea asociaţie a avut un proiect de 1.000 de euro şi l-a finalizat, eu nu văd ce probleme ar fi”, a declarat Florin Ciobanu.

Ciobanu spune că, în continuare, există reticenţe în ceea ce priveşte asocierea fermierilor.

„Trebuie să fim puţin atenţi cu afacerea pe care ne-am ales-o şi să ne coordonăm toate resursele, în aşa fel încât să n-ajungem în situaţia asta penibilă: să ai apă în canal dar să nu poţi s-o foloseşti, sau să uzi noaptea să nu fii văzut. Nu putem merge la infinit, pe şmecherii româneşti. Sunt nişte regulamente, este o legislaţie, faci asociaţia, iar aceasta preia staţia, face contract cu ANIF şi lucrurile intră în normalitate. Unii dintre noi nu vor normalitate”, a mai spus Ciobanu.


 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri