AcasăACTUALÎn ce stadiu se află lucrările prinse în proiectul privind infrastructura de...

În ce stadiu se află lucrările prinse în proiectul privind infrastructura de apă și apă uzată în județul Dolj

spot_img

Investițiile prevăzute în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014 – 2020”, aflat în derulare, sunt realizate peste 30%, directorul Companiei de Apă Oltenia anunțând, miercuri, că se lucrează la un nou program ce va fi implementat și care are o valoare de peste 375 de milioane de euro. 

- Publicitate -

Directorul general al Companiei de Apă Oltenia, Alin Ionuț Șuiu, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, organizată miercuri, că deși au fost întâmpinate și dificultăți, investițiile în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj” sunt realizate în procent de peste 30%.

„Se lucrează foarte bine și pe cele șase contracte pentru Firul II Isvarna – Craiova și suntem optimiști că până la sfârșitul anului viitor vom finaliza investiția, pentru a putea oferi municipalității apă pură, apă de munte”, a precizat Șuiu.


Acesta a anunțat, în premieră, că se lucrează deja la un nou proiect de amploare ce vizează investiții în sisteme de apă și canalizare în localitățile care nu au beneficiat până acum, proiect cu o valoare de peste 375 milioane euro.

Prezentă la conferință, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, s-a declarat mulțumită de modul în care avansează lucrările atât în oraș, cât și pe aducțiunea Isvarna.

„Pot spune că eu sunt fericitul beneficiar al acestui proiect. Tocmai de aceea facem săptămânal ședințe la Primărie, cu constructorul, cu toți cei implicați, pentru ca lucrările să se desfășoare cât mai bine și cât mai repede, pentru a putea veni cu asfaltarea pe străzile unde se finalizează. Mă bucur că vom reuși de anul viitor să bem de la robinet apă de Isvarna și dacă nu ar fi fost fondurile europene, acest proiect, nu am fi reușit să ajungem aici – nici să finalizăm canalizarea în Craiova, nici să realizăm Firul II Isvarna – Craiova”, a declarat Vasilescu.


La rândul său, Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, a precizat că lucrările cuprinse în acest proiect „rezolvă problemele pe apă și canalizare în multe localități din județul Dolj, care sunt întinse pe suprafețe mari și unde autoritățile locale n-ar fi avut posibilitatea acestor investiții. Este un proiect extraordinar de dificil, dar sunt convins că va fi dus la capăt”.

Compania de Apă Oltenia implementează unul dintre cele mai mari proiecte din estul Europei care vizează investiții de peste 445 milioane de euro în infrastructura de apă și canalizare din aria de operare.

Este vorba despre “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014 – 2020” finanțat prin POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare).

În cadrul proiectului se desfășoară lucrări în 23 de localități din județul Dolj, inclusiv în Craiova, dar și alte 9 localități din județul Gorj.

Mai mult decât atât, aceste fonduri reprezintă oportunitatea de extindere a furnizării unei ape de cea mai bună calitate, apă de munte, în Craiova, prin realizarea Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 115 milioane de euro, care presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri, spun reprezentanții CAO.

Întreaga investiție a fost împărțită în 22 de contracte de execuție lucrări, la care se adaugă două contracte de servicii și alte cinci de achiziții echipamente.

S-au semnat 21 din cele 22 de contracte ce vizează execuție de lucrări și pe toate se lucrează.

Pe Firul II Isvarna – Craiova s-au reabilitat 21,8 km de conductă și s-a montat conductă nouă cu o lungime totală de 21,2 km;

În Craiova, s-au reabilitat 1.880 m.l. rețea de apă, s-a extins rețeaua de canalizare pe o lungime totală de 19.517 m.l., s-au montat 991 de racorduri și 15.247 branșamente;

În județul Dolj, s-a extins rețeaua de apă cu 94 de km, în total, s-au executat reabilitări de rețele de apă pe 2 km, aducțiuni pe 8 km, rețelele de canalizare s-au extins cu 160 de km, s-au executat 2.910 branșamente și 7.355 de racorduri.

CITEȘTE ȘI: Festivalul „Zilele Mihai Viteazul” începe vineri, la Craiova, cu o paradă a costumelor de epocă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri