AcasăECONOMIEIlie Pană, antreprenor care a dus o afacere de la zero în...

Ilie Pană, antreprenor care a dus o afacere de la zero în top: „Oportunităţile pe care noi le avem în România nu le-au avut nici părinţii, nici bunicii şi nici străbunicii noştri”

spot_img

Prezent în cadrul evenimentului „Grow and Evolve”, organizat de Clubul Antreprenorilor Olt, craioveanul Ilie Pană a transmis un mesaj pozitiv către toţi cei care vor să înceapă o afacere de la zero.

El însuşi antreprenor, cu o afacere pornită de la zero, Ilie Pană spune că oportunităţile de care ne bucurăm în prezent nu existau nici măcar în urmă cu un decenii.

„Sunt prezent la datorie la Slatina pentru a da din experienţa mea tuturor celor care vor să audă, tuturor celor care se ocupă de o afacere şi, mai ales, celor care sunt la început de drum şi vor să o ducă la primul nivel şi chiar să fie ca o companie adevărată. Mediul de afaceri din România n-a mai existat, până în prezent. Oportunităţile pe care noi le avem în România nu le-au avut nici părinţii, nici bunicii şi nici străbunicii noştri, niciodată. Suntem extraordinar de norocoşi să trăim, astăzi, în aceste vremuri, pentru că astăzi avem oportunitatea să ne îndeplinim un vis oricât de mare, să vindem produsul pe care noi îl facem sau serviciile pe care noi le prestăm atât în regiunea noatră, cât în toată ţara, dar şi în tot continentul sau în întreaga lume. Sunt lucruri pe care cei de dinaintea noastră, chiar dacă vorbim din urmă cu 10 ani, nu le puteau face”, a transmis Ilie Pană.


Antreprenorul a vorbit şi despre primul eveniment de networking şi business din judeţul Olt desfăşurat marţi, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina. El spune că astfel de întâlniri generează doar lucruri pozitive.

„Cred că sunt importante orice întâlniri între oameni care gândesc la fel. Antreprenorii gândesc cu mai puţine limite decât alţi oameni, sunt mai dinamici, mai energici, îşi asumă riscuri. O întâlnire între antreprenori poate să creeze idei noi, la o singură cafea, mai ales dacă este un nucleu mai consistent. Cu siguranţă apar lucruri noi. De aici vin şi inspiraţia şi motivaţia. Câteodată motivaţia pare a fi un cuvânt aruncat în gol, dar îţi dă acea energie să faci lucruri în fiecare zi. Şi la orice nivel eşti ca antreprenor, în fiecare zi ai nevoie de o inspiraţie de undeva. De fapt, ea vine din energia care însoţeşte anumite cuvinte sau situaţii”, a conchis Ilie Pană.

Fără absolut nicio experiență în domeniu, Ilie Pană a vrut, în 2016, şi a reuşit să înființeze o fabrică folosind fonduri europene. După multe încercări, afacerea a luat avânt.


„După multe documente, sticle de Coca Cola, pachete de țigări, nopți nedormite, urlete și strigăte cu furnizorii, în toamna anului 2018 fabrica a devenit realitate. Momentul revelației de a crea un sistem direct Factory2Consumer a venit atunci când într-o discuție cu un hipermarket mi s-au cerut 10.000 Euro taxă de listare și plata la 90 de zile. Înțelegând că șosetele sunt produse mult prea ieftine pentru a plăti asemenea taxe, am decis să găsim alte soluții. Iată-ne servindu-ne clienții direct și bucurându-ne enorm de șansa de a auzi fiecare părere, sfat și chiar și critică”, mai spune antreprenorul.

Intervenţia lui Ilie Pană, la evenimentul de la Slatina:

VEZI ŞI: Emisiunea “Reporter 24” din 20 septembrie | Invitat – Dan Preda, preşedinte Clubul Antreprenorilor Olt

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri