AcasăACTUALHerson, primul mare oraş ucrainean capturat de ruşi

Herson, primul mare oraş ucrainean capturat de ruşi

spot_img

Forțele ruse au reluat operațiunile ofensive la vest și nord de Kiev, după o pauză (probabil pentru aprovizionare) de câteva zile. Totuși, nu au reușit să asigure niciun teritoriu suplimentar.

- Publicitate -

Ofensiva din zona Jitomîr (130 Km Vest de Kiev) sugerează că lanțul de încercuire pe care îl pregătesc rușii în jurul orașului este mult mai amplu, posibil pentru a putea securiza antiaerian spatele unei viitoare linii de asediu și convoaiele de aprovizionare.

Bombardamentele asupra orașului au continuat, iar ucrainenii au reușit să doboare, la nord de Kiev, încă un elicopter Ka 52 Alligator, al treilea documentat cu fotografii, de la începutul conflictului.


La nord-estul Kievului, rușii se află la 65 km de centrul orașului, iar la est, la 35 de kilometri și controlează un coridor lat de aproximativ 100 de kilometri, între Sumy și Cernihiv, orașe aflate și ieri sub atacuri aeriene și bombardamente, dar necucerite.

Coloana uriașă de la nord de Kiev este folosită ca forță de rezervă pentru atacarea acestuia, dar ISW estimează că în următoarele zile rușii vor avea ca prioritate mai probabil încercuirea capitalei decâ atacuri care, până acum, le-au adus doar pierderi.

CITEŞTE ŞI: Cine sunt militarii morţi după prăbuşirea elicopterului şi avionului militar, în judeţul Constanţa


Frontul de Est

Forțele ruse au bombardat centrul Harkovului și chiar zone rezidențiale. În bombardamentele de ieri a fost lovită și o catedrală, folosită acum de locuitorii orașului ca loc de adăpost. Imagini cu o nouă coloană de vehicule rusești distruse în apropiere de Harkov a apărut ieri pe internet.

Frontul de Sud

Forțele ruse au încercuit complet Mariupol. Orașul a fost tăiat de la electricitate, încălzire și internet, iar bombardamentele intense profilează o catastrofă umanitară.

Herson (Kerson) este primul oraș major (300 de mii de locuitori) ce pare a fi fost securizat de forțele ruse. O navă comercială din Bangladesh a fost lovită de o rachetă rusească în estuarul Bugului, lângă Nikolaiev. Acest oraș este următoarea țintă a rușilor spre Odesa. De asemenea, activitatea navală din Crimeea, sugerează că un desant marin ar putea avea loc asupra Odesei în următoarele zile.

sursa: biziday

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri