AcasăECONOMIEGuvernul va aproba, luni, majorarea salariului minim și compensarea facturilor la energie

Guvernul va aproba, luni, majorarea salariului minim și compensarea facturilor la energie

spot_img

Ministrul muncii, Raluca Turcan, a anunţat că guvernul va aproba, în şedinţa de luni, majorarea salariului minim şi compensarea facturilor la energie, pentru ca aceste probleme să nu rămână nerezolvate dacă moţiunea de cenzură depusă de PSD va fi votată în Parlament, marţi.

„Luni vom avea Consiliul Naţional Tripartit, cu premierul, şi vom rediscuta varianta propusă împreună cu prim-ministrul de a majora cu 10% salariul minim şi cel mai probabil în şedinţa de Guvern tot de luni va fi aprobată hotărârea de Guvern”, a declarat Raluca Turcan, potrivit libertatea.ro.

„Aceasta pentru că unii se joacă de-a moţiunea şi nu putem risca un eventual vot negativ, să rămână în aer această problemă importantă, cum este majorarea salariului minim în România”, a adăugat ministrul muncii.

Moţiunea PSD va fi dezbătută şi votată marţea viitoare, 5 octombrie, de la ora 12.00, conform deciziei Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022. „Am discutat cu angajatorii să îşi pregătească planurile de afaceri. Sper ca această măsură să ducă la stoparea exodului de forţă de muncă şi la îmbunătăţirea nivelului de trai”, a precizat Raluca Turcan.

Tot în şedinţa de Guvern de luni va fi adoptată şi ordonanţa de urgenţă prin care vor fi compensate facturile la energie şi gaze pentru consumatorii casnici, a anunţat ea. Potrivit Ministerului Energiei, vor fi compensate facturile pentru aproximativ 13 milioane de români.

„Marţi vor fi publicate normele metodologice pentru aplicarea Legii consumatorului vulnerabil. Acolo a crescut nivelul de venituri pentru posibili beneficiari la 1.386 de lei pe membru de familie şi 2.053 de lei pe persoană singură şi cei care se încadrează în acest plafon vor putea beneficia de subvenţionarea facturilor la energie şi de un supliment pe toată perioada anului, care se compensează din costul facturilor”, a mai spus Turcan.

CITEȘTE ȘI: PSD își prezintă în Parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri