AcasăACTUALGuvernul României a avizat 11 din cele 16 Programe Operaționale

Guvernul României a avizat 11 din cele 16 Programe Operaționale

spot_img

Guvernul României a avizat, luni, 11 din cele 16 Programe Operaționale aferente perioadei 2021-2027, care totalizează aproximativ 21 miliarde de euro din alocarea totală de 31 miliarde de euro de care dispune țara noastră, transmite Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

- Publicitate -

Documentele care vor fi transmise oficial Comisiei Europene sunt cele aferente PO Transport (POT) cu o alocare de 4,75 miliarde euro, PO Incluziune și Demnitate Socială (POIDS) cu alocare de 3,36 miliarde euro, PO Educație și Ocupare (POEO) în valoare totală de 3,48 miliarde euro.

Tot luni au fost aprobate și trei noi Programe Operaționale Regionale aferente regiunilor Centru, Nord-Est și Sud-Est, ridicând totalul acestora la șapte din cele opt.


Potrivit MIPE, în prezent, în etapa finală de pregătire se mai află 5 programe – PO Dezvoltare Durabilă (PODD) cu aprox. 4 miliarde euro, PO Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF) cu o alocare de aprox. 1,6 miliarde euro, PO Sănătate (POS) unde sunt prevăzuți aprox. 2,2 miliarde euro, PO Tranziție Justă (POTJ) cu investiții disponibile în valoare de aprox. 2 miliarde euro și Programul Operațional Regional București-Ilfov – aprox. 0,5 miliarde euro.

CITEȘTE ȘI: Câți doljeni s-au autorecenzat până la finalul zilei de 27 mai

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri