AcasăACTUALGuvernul are, începând de miercuri, un robot dotat cu inteligență artificială. Se...

Guvernul are, începând de miercuri, un robot dotat cu inteligență artificială. Se numește ION și este consilierul lui Ciucă

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă are, începând de miercuri,un nou consilier la Guvern. Este vorba despre un robot dotat cu inteligență artificială (AI), pe nume Ion, care este asemănător unei oglinzi.

Acesta va avea rolul să preia mesajele din mediul online și va prezenta Guvernului problemele de zi cu zi ale românilor.

„Guvernul României marchează astfel o premieră la nivel naţional şi internaţional pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. Numele lui este ION şi vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei NOI. Va primi un rol de consilier onorific al premierului şi apreciez că rolul lui e să ne ajute pe noi să îi putem ajuta mai bine pe cetăţenii români, informând Guvernul în timp real cu propunerile, problemele şi cu dorinţele românilor”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit Protv.

Cum funcționează ION

Cele două mari obiective ale lui ION sunt scanarea rețelelor sociale și „identificarea, extragerea și clusterizarea informațiilor relevante pentru decidenții politici” precum și „diseminarea informațiilor către decidenți politici pe baza principiului need-to-know pentru implementarea politicilor publice relevante”.

Simplu spus, ION va scana postările din social media, le va prioritiza și apoi le va prezenta cabinetului premierului. După cum recunosc chiar dezvoltatorii acestei platforme, importanța postărilor va fi dată, tehnic, de „numărul de aprecieri (în cazul Facebook, numărul de likes și de comments). Ulterior, va fi efectuată extragerea din postările relevante a temelor de interes folosind metode de Natural Language Processing și Deep Learning”.

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri