AcasăACTUALGrupare specializată în trafic de migranţi între România şi Bulgaria, destructurată de...

Grupare specializată în trafic de migranţi între România şi Bulgaria, destructurată de DIICOT Craiova. 21 de persoane, arestate preventiv (FOTO&VIDEO)

spot_img

21 de persoane au fost arestate preventiv pentru trafic de migranţi şi complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei, în urma unor percheziţii desfăşurate de DIICOT Craiova, în judeţul Dolj

17 percheziţii au fost desfăşurate în județul Dolj, fiind emise și 21 de mandate de aducere, unul dintre acestea pe numele unui cetățean bulgar, aflat pe teritoriul României.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate patru autovehicule, 38.100 de lei, 22.465 de euro, un pistol de calibru 9 mm, un revolver cu muniția aferentă, stații de emisie-recepție, medii de stocare și sisteme informatice.

Anchetatorii spun că, în cursul anului 2019, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, format din cetățeni români și bulgari, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți și complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, în vederea obținerii, în mod facil, a unor sume importante de bani, grup care ar fi acționat până în prezent.

Membrii grupului infracțional organizat ar fi desfășurat activități de racolare, îndrumare, călăuzire, transportare, transferare și adăpostire a mai multor migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, prin mijloace care au pus în pericol viața, integritatea ori sănătatea migranților (trecerea frontierei româno-bulgare cu ambarcațiuni nesigure; abandonarea unor grupuri de migranți în zone greu accesibile și în condiții meteorologice defavorabile; transportarea migranților în condiții improprii – în portbagaj, într-un număr mare în spații înguste și improprii transportului de persoane).

„În concret, membrii grupului infracțional organizat ar fi îndrumat/călăuzit și transportat ilegal, până la frontiera Bulgariei cu România, migranții, care ar fi fost ajutați să traverseze fluviul Dunărea cu ambarcațiuni, în zona de sud a județului Dolj, după care ar fi fost îmbarcați în tiruri sau autoturisme și transportați până în zona Timișoarei”, transmite IPJ Dolj, prin intermediul unui comunicat.

Migranții ar fi fost dispuși să plătească între 8.000 și 13.000 de euro pentru a ajunge în state din Europa de vest (în special, Germania).

„În cursul cercetărilor, au fost documentate mai multe transporturi, prin intermediul cărora membrii grupului ar fi introdus și transportat ilegal, în România, aproximativ 182 de migranți.

Ultimul transport a fost depistat la data de 13 ianuarie a.c., când poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj şi Sectorului Poliției de Frontieră Calafat au oprit, în localitatea Bistreţ, un grup format din 21 de cetăţeni sirieni”, arată anchetatorii.

21 de persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. ulterior, Tribunalul Dolj a dispus luarea măsurii arestării preventive față de cele 21 de persoane.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri