AcasăACTUALGORJ | Muncitori prinși fără contract pe șantierul variantei de ocolire a...

GORJ | Muncitori prinși fără contract pe șantierul variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu

spot_img

14 persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă gorjeni, în perioada 07-11 noiembrie, în timp ce munceau fără contract, șase dintre acestea lucrând la construcția variantei de ocolire a municipiului Târgu-Jiu.

În perioada menționată, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă au efectuat un număr de 46 controale fiind aplicate 34 sancțiuni și dispuse 189 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Un angajator cu sediul social în județul Ilfov, din domeniul construcțiilor, a fost sancționat cu suma de 120.000 lei pentru folosirea în activitate a șase persoane pentru care nu avea încheiate contracte individuale de muncă.

Persoanele identificate de către inspectorii de muncă lucrau la construcţia variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu.

Alți doi angajatori, tot din domeniul construcțiilor, au fost sancționați cu suma de 80.000 lei pentru primirea la muncă a patru persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Firmele au fost depistate pe raza municipiului Târgu Jiu și a comunei Stejari.

CITEȘTE ȘI:  Mărturie din oferlinatele României: La Cighid au murit 138 de copii în 2 ani, din cauza lipsei mâncării și a infecțiilor

Alte două persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă pe raza comunei Ionești în timp ce prestau activitate în beneficul unui angajator din domeniul panificației. Acesta a fost sancționat cu suma de 40.000 lei.

Alți doi angajatori din domeniul transporturilor, cu sediile sociale în Municipiul Târgu Jiu și în orașul Tismana, au fost sancționați cu suma de 40.000 lei pentru primirea la muncă a două persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă.

„Atragem atenția asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii,  primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri