AcasăACTUALGORJ: Muncitori în construcții, amendați de inspectorii de muncă

GORJ: Muncitori în construcții, amendați de inspectorii de muncă

spot_img

Cinci persoane au fost amendate, săptămâna trecută, în urma unui control derulat de inspectorii de muncă, pentru că nu s-au conformat în totalitate solicitării inspectorilor de muncă de a completa fișele de identificare, refuzând completarea salariului net.

- Publicitate -

Persoanele respective muncesc în construcții. Au fost depistate pe raza municipiului Zalău, prestând activitate pentru un angajator din domeniul construcțiilor, cu sediul social în județul Gorj. În total, au fost aplicate amenzi de 25.0000 de lei.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește tuturor angajatorilor să respecte prevederile Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, fiind vizate, cu prioritate, activitățile desfășurate în spații deschise. Nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență numărul 99/2000, se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.


Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 27.06-01.07, un număr de 55 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au aplicat 29 de sancțiuni contravenţionale  în cuantum de 142.000 de lei și au fost trasate 97 măsuri de intrare în legalitate.

CITEȘTE ȘI: Doljean dat dispărut. A plecat cu animalele la păscut și nu s-a mai întors acasă


 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri