AcasăACTUALGORJ: Hotelul de la stadionul din Târgu Jiu poate găzdui refugiați din...

GORJ: Hotelul de la stadionul din Târgu Jiu poate găzdui refugiați din Ucraina

spot_img

Hotelul de 4 stele de la stadionul municipal din Târgu Jiu poate găzdui refugiați din Ucraina. Decizia a fost luată, marți, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

- Publicitate -

Potrivit prefectului Marcel Iacobescu în hotelul cu 80 de camere,  pot fi cazate maximum 200 de persoane, scrie Radio Infinit.

În plus, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj pune la dispoziție 70 de locuri de cazare pentru copiii ucraineni.


”Astăzi, 08 Martie 2022, a fost adoptată Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj nr.16, prin care s-a stabilit hotelul din incinta Stadionului Municipal Târgu-Jiu, Bulevardul Constantin Brâncuși, nr.6A – locația pe teritoriul judeţului Gorj pentru cazarea cetățenilor străini sau apatrizii aflați în situații deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina și care nu solicită o formă de protecție potrivit Legii nr.122/2006 privind azilul în România.

Vedem cu toţii ce se întâmplă în aceste zile şi mobilizarea exemplară de care au dat dovadă instituţiile responsabile, societatea civilă, mediul privat şi ONG-urile. Pentru a integra eficient eforturile de acordare a asistenţei umanitare persoanelor relocate din Ucraina, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului va funcţiona un grup de coordonare a acţiunilor societăţii civile, mediul privat, organizaţiilor naţionale, internaţionale şi instituţiilor guvernamentale.

Totodată, a fost operaţionalizată platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link: https://bit.ly/3K1mb3s și poate fi accesată de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii şi entităţile private care vor să doneze.


CITEȘTE ȘI: Ministrul Energiei anunță că CE Oltenia va crește producția începând din luna mai

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri