AcasăACTUALGORJ: Firmă de curierat din Rovinari, amendată de ITM. Trei persoane fără...

GORJ: Firmă de curierat din Rovinari, amendată de ITM. Trei persoane fără contracte de muncă

spot_img

Un angajator cu sediul social în orașul Rovinari, județul Gorj, cu domeniu de activitate servicii poștale și de curierat, a fost sancționat, de către inspectorii de muncă, pentru folosirea în activitate a trei persoane pentru care nu avea încheiate contracte.

Cele trei persoanele identificate de către inspectorii de muncă munceau în Târgu-Jiu. Firma respectivă a primit o amendă în valoare de 60.000 de lei.

Un alt angajator, cu sediul social în Târgu-Jiu, a fost sancționat cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza orașului Târgu-Cărbunești, activând în domeniul panificației.

„Readucem în atenția publică faptul că, indiferent de statutul angajatorului, fie persoană fizică, fie persoană juridică, potrivit Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, acesta are obligația de a încheia în formă scrisă contracte individuale de muncă cu lucrătorii înainte de începerea activității, în caz contrar riscând aspre sancțiuni contravenționale”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, sub coordonarea și îndrumarea inspectorului-șef George Octavian Romanescu, au efectuat, în perioada 26-30 septembrie 2022, un număr de 56 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

Au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale în cuantum de 186.500 lei și dispuse 121 măsuri de intrare în legalitate.

CITEȘTE ȘI: Firma care administrează depozitul ecologic din județul Dolj, amendată cu 100.000 de lei. Ce măsuri au mai luat comisarii de la Garda de Mediu

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri