AcasăACTUALGORJ: Condiții mai bune pentru pacienții oncologici ai Spitalului Județean de Urgență...

GORJ: Condiții mai bune pentru pacienții oncologici ai Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu

spot_img

Șase fotolii de chimioterapie au fost achiziționate din bugetul propriu al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și au fost amplasate în salonul destinat internărilor de zi din cadrul Secției Oncologie (situată în clădirea de pe strada Unirii).

Astfel, pacienții oncologici care sunt programați pentru tratamentul citostatic perfuzabil stau comod în aceste noi fotolii rabatabile speciale pentru chimioterapie și beneficiază de condiții de spitalizare mai bune.

„Investiția s-a ridicat la suma de aproximativ 7.500 lei. De asemenea, în sala de așteptare a secției a fost montat un dozator cu apă plată.  Zilnic, de ședințele de chimioterapie și de monitorizarea oncologică beneficiază între 15 și 20 pacienți. Dintre aceștia, marea lor majoritatea sunt programați la ședințele de citostatice atât de necesare în tratarea acestor afecțiuni grave. O ședință de chimioterapie poate dura între 2 și 10 ore. Serviciile de spitalizare de zi sunt: evaluare biologică, administrare tratament citostatic, administrare hormonoterapie si imunoterapie”, a explicat purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.


CITEȘTE ȘI: Alcoolul la volan, pe drumurile din Olt. Ce valoare a arătat etilotestul, în cazul unui şofer din Capitală

În județul Gorj, mii de persoane suferă de afecțiuni oncologice.

Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume.


Datele statistice arată că milioane de persoane mor din cauza acestuia în fiecare an, iar consumul de tutun și alcool, o dietă nesănătoasă, lipsa activității fizice, sunt principalii factori de risc.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri