AcasăACTUALGORJ | Angajator amendat cu 60.000 de lei pentru că nu respecta...

GORJ | Angajator amendat cu 60.000 de lei pentru că nu respecta timpul de lucru din contracte

spot_img

Un angajator cu sediul social în județul Iași, care derula activități de comerț în comuna Polovragi, județul Gorj, a fost amendat de către inspectorii de muncă, cu suma de 60.000 de lei, după ce a fost depistat că avea la serviciu patru salariați cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial.

Totodată, potrivit unui comunicat de presă remis luni, ca urmare a unui control inopinat, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată au depistat, săptămâna trecută, o persoană care presta activitate fără forme legale de angajare în beneficiul unei persoane fizice, aceasta fiind sancționată cu suma de 20.000 lei.

Persoana identificată de către inspectorii de muncă lucra în domeniul creșterii bovinelor de lapte, în comuna Țânțăreni.


„Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor continua acțiunile de control și în perioada următoare, zilnic, pe întreg teritoriul județului Gorj, pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale”, a declarat George Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

În perioada 12-16 septembrie, inspectorii de muncă au efectuat 16 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost depistate cinci persoane prestând muncă nedeclarată.

Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în cuantum de 177.000 lei și au fost dispuse 82 măsuri de intrare în legalitate.


CITEȘTE ȘI: GORJ: Plan de măsuri pentru reducerea consumului de energie electrică la Spitalul Județean Târgu Jiu

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri