AcasăACTUALGORJ: Angajați „la negru” la firme din domeniul forestier. Amenzi de 140.000...

GORJ: Angajați „la negru” la firme din domeniul forestier. Amenzi de 140.000 de lei aplicate de ITM

spot_img

Doi angajatori din domeniul forestier au fost amendați de către inspectorii de muncă gorjeni, în urma unor verificări derulate săptămâna trecută, în ambele situțaii fiind găsiți la muncă angajați fără contract. 

- Publicitate -

Cei doi angajatori, unul din Dănești, județul Gorj, iar celălalt din județul Caraș-Severin, au fost sancționați pentru muncă nedeclarată cu amenzi  în valoarea de 140.000 de lei.

Aveau în activitate șapte persoane pentru care nu încheiaseră în prealabil contracte individuale de muncă.


„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage atenția tuturor angajatorilor de a respecta integral legislația, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Se vor  efectua controale și în perioada următoare, pe întreg teritoriul județului Gorj, în toate domeniile de activitate, în special la angajatorii din domeniul tăierii și rindeluirii lemnului(gatere), din domeniul forestier, din domeniul construcțiilor, precum și la angajatorii din domeniul restaurantelor”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, în perioada 23-27.05.2022, un număr de 29 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate 23 de sancțiuni în cuantum de 263.000 de lei și dispuse 136 măsuri de intrare în legalitate.

CITEȘTE ȘI: Guvernul României a avizat 11 din cele 16 Programe Operaționale


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri