AcasăACTUALGORJ: ANAF șterge datoriile Uzinei Mecanice Sadu

GORJ: ANAF șterge datoriile Uzinei Mecanice Sadu

spot_img

Companiile românești din sectorul apărării vor avea datoriile la stat șterse de ANAF. Guvernul a pregătit în acest sens un proiect de ordonanță de urgență. Actul se referă la datoriile acumulate de companiile din industria de apărare până la 31 martie 2022.

- Publicitate -

ANAF va șterge, în total, obligații fiscale de 137,2 milioane lei. Conform documentelor, acele companii nu pot achita acele datorii și conduc la creșterea plăților restante, creează instabilitate și afectează semnificativ situația economico-financiară a acestora. Un număr de 10 companii vor avea datoriile șterse, de la Uzina Mecanică București, la Fabrica de Arme Cugir. Pe listă se află și Uzina Mecanică Sadu de la Bumbești-Jiu, scrie Radio Infinit.

Motivul principal pentru care se ia această decizie este legat de întărirea capacității de apărare a României prin luarea unor măsuri urgențe de redresare economico-financiară a operatorilor economici de interes strategic, astfel încât Forțele Sistemului Național de Apărare să poată fi pregătite pentru protejarea intereselor esențiale și siguranței statului român, precum și pentru a-și onora obligațiile asumate în calitate de stat membru UE și NATO.


Se propune menținerea unor capacități adecvate de producție militară care să permită, pe deoparte, un grad ridicat de autonomie în înzestrarea FSNA, iar pe de altă parte continuarea exporturilor în vederea amoritzării costurilor cercetării, retehnologizării și producției militare de uz propriu.

CITEȘTE ȘI: O nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia, de luni, în Turcia

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri