AcasăACTUALGORJ: Amendă uriașă pentru angajator prins cu opt persoane care munceau fără...

GORJ: Amendă uriașă pentru angajator prins cu opt persoane care munceau fără forme legale

spot_img

Un angajator din Dâmbovița, care presta servicii în Târgu Jiu, a fost amendat cu suma de 160.000 de lei, după ce inspectorii de muncă au descoperit, cu ocazia unui control derulat săptămâna trecută, că avea opt persoane la muncă fără forme legale de angajare.  

- Publicitate -

Potrivit ITM Gorj, activitatea desfăşurată de cele opt persoane consta în ambalarea şi manipularea produselor din carne de pui.

În perioada 14-17 iunie, inspectorii de muncă gorjeni au efectuat 40 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.


Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenţionale în cuantum de 317.500 de lei și trasate 129 măsuri de intrare în legalitate.

„Având în vedere numărul mare de persoane depistate fără forme legale de angajare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica numărul controalelor în vederea combaterii muncii nedeclarate şi subdeclarate, precum şi pentru respectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

CITEȘTE ȘI: Angajată la stat, salariu de patru ori mai mare decât al preşedintelui


 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri