AcasăTECHGoogle My Business – instrument gratuit pentru SEO local

Google My Business – instrument gratuit pentru SEO local

spot_img

Oricine are o afacere știe cât de importantă este vizibilitatea online. Probabil deja ai un website și investești în SEO pentru a ajunge organic pe prima pagină în Google. Cum ar fi însă dacă ai avea la îndemână un instrument prin care să ajungi garantat în primele 3 poziții Google? Ar fi un vis, nu-i așa? Ei bine, acest instrument gratuit pentru SEO local chiar există. Se numește Google My Business, iar noi îți spunem totul despre el în acest articol!

Ce este Google My Business?

Cu siguranță ai observat că, atunci când cauți ceva pe Google, îți apare o hartă care îți prezintă cele mai apropiate locații care oferă produsul sau serviciul căutat de tine. De exemplu, dacă vei căuta pe Google “stomatolog Pitești”, îți vor apărea site-uri listate, dar și o hartă cu cabinetele stomatologice cele mai apropiate de locul în care te afli tu. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că acele cabinete stomatologice beneficiază de reclamă gratuită, pentru care nu au plătit nici măcar un leu.

Cum ar fi ca business-ul tău să apară și el oamenilor pe harta Google atunci când caută servicii sau produse asemănătoare cu ce oferi tu? Acest lucru ar însemna pentru tine mai multă vizibilitate, un plus de brand awareness, mai multe vânzări și, bineînțeles, un pas în plus căte succes pentru tine.

Dacă încă nu ai afacerea pusă pe harta Google, pierzi bani. Acesta este adevărul. Și partea cea mai proastă? Nici măcar nu te-ar fi costat nimic să faci această îmbunătățire pentru prezența ta online.

Cum îți pui afacerea pe Google My Business? Află în continuare!

Cum îmi pun afacerea pe harta Google?

Acesta este un proces foarte simplu. Tastează Google My Business și creează-ți un cont. Vei vedea că ești direcționat pas cu pas pentru tot ce trebuie să faci:

  • adăugarea afacerii tale,
  • completarea numelui și a adresei,
  • adăugarea descrierii serviciilor ori produselor pe care le oferi,
  • adăugarea informațiilor de contact pentru a putea fi găsit de clienți,
  • adăugarea programului de lucru,
  • adăugarea imaginilor reprezentative.

Pentru un magazin fizic, este foarte ușor, însă ce faci dacă nu ai unul? Cum procedezi dacă, de exemplu, ai o agenție SEO care nu are un birou fizic, ci stabilește întâlniri virtuale cu clienții? Sau dacă ai doar un magazin online, fără o componentă fizică, iar tu expediezi produsele doar online, fără a primi vizite de la clienți?

Ei bine, nu este nicio problemă. Vei putea seta acest lucru atunci când vei urma pas cu pas procedura de adăugare a firmei tale pe Google My Business. Dacă nu primești clienți fizic, afacerea ta va putea în continuare să apară pe harta Google.

În unele cazuri, Google dorește să facă o verificare a adresei pe care o declari, pentru a evita fraudele și pentru a te proteja. În acest caz, îți va trimite un plic fizic cu un cod la adresa ta, iar tu va trebui să completezi acest cod în contul tău Google My Business pentru a verifica locația. Este foarte simplu și total gratuit pentru tine.

Concluzii

Fără vizibilitate, o afacere nu are cum să își atingă potențialul maxim. De aceea, te încurajăm să folosești intrumentul gratuit de poziționare pe harta Google – numit Google My Business. Îți dorim succes!

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri