AcasăACTUALGhișeu virtual pentru obținerea mai multor documente, lansat de Primăria Craiovei

Ghișeu virtual pentru obținerea mai multor documente, lansat de Primăria Craiovei

spot_img

Un portal de servicii electronice-ePortal-este funcțional, începând de miercuri, la nivelul Primăriei Craiovei, existând acum posibilitatea obținerii anumitor documente fără ca solicitantul să se mai deplaseze la ghișeele instituției.  

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a precizat că platforma va funcționa ca un ghișeu virtual, actul fiind validat, după eliberare, cu o semnătură electronică.

„Începând de astăzi, este gata portalul de servicii electronice. Acesta este un instrument electronic pus la dispoziția cetățenilor pentru a facilita depunerea de petiții, de solicitări pentru emiterea actelor administrative. Portalul funcționează ca un ghișeu virtual în cadrul căruia întreaga procedură se realizează online. Documentul este validat printr-o semnătură electronică”, a explicat Vasilescu.

Pot fi eliberate, prin acest portal de servicii electronice: certificatul de urbanism, certificatul de nomenclatură stradală, certificatul recenzat, autorizații de liber acces în Centrul Istoric, în Parcul Romanescu sau în zonele A și B ale Craiovei, autorizații de obținere branșamente la utilități, autorizații spargere stradă, acorduri și autorizații pentru agenții economici, documente privind registrul agricol, documente specifice taximetriei sau obținerea unor informații de interes public.

Nu se pot obține, a spus edilul Craiovei, autorizații de construire.

Plata pentru serviciul cerut se face tot online, asemănător procedurii Ghișeul.ro.

Totodată, pentru a comunica cu un funcționar al primăriei, este disponibil un chat.

Serviciile pot fi accesate după crearea unui cont în cadrul portalului.

CITEȘTE ȘI: CRAIOVA: Peste o sută de terenuri acoperite cu ambrozie, identificate în urma unui control al polițiștilor locali. Au fost aplicate și amenzi celor care au refuzat să curețe locația

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri