Deși platforma de socializare TikTok, deținută de chinezi, a fost supusă unor presiuni politice tot mai mari în Statele Unite, ministrul german de interne Nancy Faeser a declarat că nu vede niciun motiv pentru a interzice aplicația în Germania, relatează dpa.
O potențială interzicere a TikTok, care este deosebit de populară în rândul tinerilor, este discutată în prezent în SUA.
Faeser, care se află în vizită în SUA, a declarat că oficialii trebuie să fie conștienți de faptul că TikTok este o companie de la care ar putea fi extrase datele utilizatorilor și că este necesară o supraveghere.
Faeser a subliniat că se acordă o mare atenție pentru a identifica cât mai devreme posibil influența statului chinez.
Tiktok are peste un miliard de utilizatori la nivel mondial și este utilizat pe scară largă atât în SUA, cât și în Europa, unde este singura platformă populară de socializare care nu are sediul în SUA.
În SUA și în Europa există o îngrijorare tot mai mare cu privire la faptul că autoritățile și serviciile secrete chineze ar putea folosi TikTok pentru a colecta informații de la utilizatori sau pentru a răspândi influența.
Compania a respins astfel de acuzații.
Faeser a declarat că este nevoie de o acțiune generală pentru a evita dependența economică a Germaniei de furnizorii sau piețele chinezești și pentru a evita interferența statului chinez.
„Tocmai am ieșit dintr-o dependență puternică de Rusia pentru aprovizionarea cu energie. Nu vrem să creăm alte dependențe”, a spus Faeser.