AcasăACTUALGeamanduri în formă de cruce, în staţiunile de pe litoralul românesc

Geamanduri în formă de cruce, în staţiunile de pe litoralul românesc

spot_img

Operatorii de plaje de pe litoralul românesc au primit din partea Fundaţiei pentru SMURD geamanduri în formă de cruce pentru a speria turiştii care se vor avânta în Marea Neagră.

- Publicitate -

Toţi operatorii de plaje sunt obligaţi ca, pe lângă geamandurile existente, de culoare portocalie, care avertizează turiştii să nu înoate dincolo de ele, să monteze şi unele sub formă de cruce.

„Pericol de înec după acest punct. 30 de oameni au murit anul trecut după ce au depăşit geamandurile. Întoarce-te acum!“, scrie pe ele.


Noile geamanduri au fost achiziţionate de Fundaţia SMURD, fondată de secretarul de stat MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea au costat 2,499.3675 lei cu TVA. Până în prezent, geamandurile au fost montate la Eforie şi Vama Veche.

În fiecare an, zeci de turişti mor înecaţi pe litoralul românesc. Pe lângă teribiliştii care se avântă în valuri, deşi salvamarii arborează steagul roşu, semn că scăldatul este interzis, mulţi cad victimă unei ape liniştite, intrând să se îmbăieze fără să ştie că au anumite probleme de sănătate, cum ar fi o tensiune mare.

Marea Neagră este periculoasă, lucru pe care îl spune orice marinar. Aici, furtunile se montează din senin şi creează pericole chiar şi celor mai experimentaţi oameni ai mării, notează jurnaliştii de la adevarul.ro.


CITEŞTE ŞI: Motociclist din Piteşti, în vârstă de 28 de ani, grav rănit într-un accident rutier petrecut la Jitaru, judeţul Olt

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri