AcasăACTUALGALERIE FOTO. Unirea Principatelor Române, marcată la Slatina

GALERIE FOTO. Unirea Principatelor Române, marcată la Slatina

spot_img

Unirea Principatelor Române de la 1859 a fost marcată la Slatina, luni, printr-o ceremonie care s-a desfăşurat pe platoul din zona statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

- Publicitate -

La ceremonie au participat zeci de persoane, printre care primarul Emil Moţ, viceprimarul Gigi Vîlceleanu, vicepreşedinţii CJ Virgil Delureanu şi Ionuţ Ivan, prefectul Florin Homorean şi subprefectul Cosmin Floreanu.

“În urmă cu 163 de ani, înaintașii noștri ne-au dat cea mai importantă lecție de solidaritate: Unirea Principatelor Române sub conducerea unui domnitor român, Alexandru Ioan Cuza.


Astăzi, am fost onorat să particip la ceremonia de depunere a coroanelor în semn de respect și cinste aduse celor ce au contribuit la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Astfel, ceremonia de omagiere a înaintașilor noștri, desfășurată la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza cu prilejul împlinirii a 163 de ani de la “Mica Unire” a devenit și un simbol al credinței că ducem mai departe cu mândrie idealurile strămoșilor noștri”, a transmis primarul Emil Moţ.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.


La 24 ianuarie este sărbătorită, în fiecare an, Ziua Unirii Principatelor Române.

La 24 ianuarie/5 februarie 1859, Alexandru Ioan Cuza era ales domn şi al Ţării Româneşti, după ce la 5/17 ianuarie 1859 fusese ales domn al Moldovei, realizându-se astfel unirea celor două Principate Române sub conducerea unui singur domnitor.

Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român.

VEZI GALERIA FOTO:

CITEŞTE ŞI: VIDEO | George Simion, stropit cu cerneală în timpul unui eveniment dedicat Zilei Unirii

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri