AcasăACTUALGabriela Firea: „Aproape 1.000 de copii orfani din Ucraina vor ajunge în...

Gabriela Firea: „Aproape 1.000 de copii orfani din Ucraina vor ajunge în România zilele următoare”

spot_img

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat, vineri, că în zilele următoare aproape 1.000 de copii orfani din Ucraina vor ajunge în România.

- Publicitate -

Potrivit autorităților, un prim grup, format din 85 de copii, a ajuns joi seara la Tulcea.

Gabriela Firea a anuțat că în România au intrat până acum peste 58.000 de copii, iar 35.000 au ieșit din țară împreună cu părinții sau însoțitorii lor, astfel că în România sunt peste 22.000 de copii.


„Avem copii care au venit însoțiți de un părinte, pentru că în general bărbații au rămas în Ucraina la luptă, avem copii care au ajuns cu însoțitori legali, și avem începând de aseară și o altă categorie și anume orfanii din Ucraina”, a menționat Firea.

Primul grup de copii orfani a ajuns joi seara în România.

„Aseară la Tulcea, pe la Isaccea, au intrat 135 de persoane, dintre care 85 de copii orfani. Zonele unde au plecat: Avem în Prahova un număr total de 75 de persoane, dintre care 59 de copii cu dizabilități, restul personal însoțitor și copii proprii. Către Brașov, 31 de persoane, într-o casă de tip familial avem 15 copii găzduiți, în altă casă 11, avem și adulții care îi însoțesc”, a mai spus ministrul Familiei.


Gabriela Firea susține că aceștia fac parte dintr-un grup mai mare care va sosi în România.

„Aseară au ajuns 85 de copii orfani din Ucraina, dintr-un grup despre care am fost sesizați cu aproape 1.000, care vor ajunge în țara noastră în zilele următoare. Asaeră practic a venit primul grup, pentru că ei trebuie să fie și însoțiți și să ajungă în condiții de siguranță”, a completat Firea.

Intenția autorităților este ca acești copii să fie plasați în case de tip familial sau la asistenți maternali, a conchis ministrul Gabriela Firea.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul Ministerului Sănătăţii despre utilizarea Iodurii de Potasiu, în cazul unui posibil incident nuclear

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri