AcasăACTUALFOTO | Tonetele de bilete din Craiova, tot cu perdeluțe și vopseluri...

FOTO | Tonetele de bilete din Craiova, tot cu perdeluțe și vopseluri scorojite. Directorul RAT spune că au fost schimbate acum patru ani, dar evită să precizeze dacă starea actuală îl mulțumește sau nu

spot_img

Cele mai multe dintre tonetele unde se vând bilete sau abonamente pentru transportul în comun, în Craiova, nu mai arată deloc așa cum ar trebui, cei patru ani care au trecut de când au fost schimbate spunându-și cuvântul. Angajatele s-au adaptat situațiilor și completează, în funcție de posibilități, cu o perdea, cu un ventilator, când este cald, cu o față de masă, totul pentru a-și crea un minim de confort la locul de muncă.

Potrivit reprezentanților RAT SRL, societatea deține, în Craiova, 15 puncte de vânzare bilete, din care 14 tonete și casieria centrală, care eliberează doar abonamente -elevi, pensionari, beneficiari legi speciale.

blank
Punct vânzare bilete zona Poștă, Craiovița

Totodată, în municipiu mai sunt amenajate 10 automate de bilete, legitimații de călătorie, reîncărcare carduri.

Aceste tonete au fost înlocuite în totalitate în decembrie 2018, iar costul unei astfel de cabine modulare a fost de 6.200 lei.

blank
Punct vânzare bilete zona „Bănie”

Toate au sisteme antiefracție, spun cei din conducerea RAT. Banii rezultați din vânzarea biletelor sau a abonamentelor sunt ridicați zilnic, pe ambele ture, și predați casierei centrale.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Au stat la coadă să ia bani de la primărie pentru că au cazat refugiaţi din Ucraina

„Tonetele sunt prevăzute cu sisteme antiefracție, iar numerarul rezultat din vânzarea titlurilor de călătorie este ridicat zilnic pe ambele ture și adus în casieria centrală a societății”, precizează reprezentanții RAT SRL.

În privința instalațiilor electrice din aceste tonete, deși sunt cazuri unde prizele nu par a fi deloc sigure, sau unde firele atârnă efectiv pe lângă tonetă, cei din conducerea societății susțin că nu sunt probleme în acest sens. Se fac revizii în fiecare lună și se intervine acolo unde se impune efectuarea reparațiilor.

blank
Punct vânzare bilete zona „Spital 2”

„Verificarea instalațiilor electrice este asigurată de structura de specialitate din cadrul societății, respectiv Serviciul Organizare, Intreținere și Igienizare, care efectuează reviziile lunare și asigură remedierile și reparațiile acolo unde este cazul.  În data de 28. 10.2022, punctele de vânzare au fast dotate cu Iămpi LED, întrerupătoare, prize duble, doze de legătură și în toate tonetele sunt instalate echipamente pentru eliberarea titlurilor de călătorie”, spun reprezentanții RAT SRL.

În sezonul rece, angajații se încălzesc cu surse electrice specifice.

Vara, deși cei din conducerea RAT SRL spun că se apelează la surse de răcire, se observă cum angajatele stau cu ușile deschise. Cum muștele sau țânțarii devin o problemă, acestea își aduc de acasă perdele, le fixează la tocul ușii și astfel, nu de puține ori, astfel de „dotări” nu mai ajută deloc societatea de transport, estetic vorbind.

În medie, cheltuielile pentru o astfel de tonetă sunt în valoare de 800 de lei/lună.

CITEȘTE ȘI: Pacienţii ar putea plăti o taxă dacă vor să fie consultaţi de un anumit medic

„Temperatura este asigurată cu surse electrice de încălzire/răcire.  Costurile privind întreținerea tonetelor sunt în medie de 800 lei/lună reprezentând cheltuieli energie electrică, cheltuieli întreținere și reparații, contravaloare internet”, mai menționează reprezentanții RAT SRL.

O altă problemă, semnalată de către călători de această dată, este cea a procurorii biletelor. Mulți și-ar dori să revină vânzarea tichetelor de către șoferi pentru că, spun aceștia, sunt stații unde nu există nici tonetă, nici tonomat de bilete.

Tot călătorii spun că există multe situații când nici aparatele POS montate în autobuze nu funcționează, motiv pentru care merg fără bilet până la prima stație prevăzută cu tonetă. Coboară, roagă șoferul să îi aștepte și astfel reușesc să rezolve situația.

blank
Punct vânzare bilete zona „Bănie”

La rândul lor, reprezentanții RAT au mai mulți factori care stau la baza deciziei de a nu se mai vinde bilete de către șoferi. Totuși, spun aceștia, se analizează și varianta revenirii la situația de dinaintea perioadei pandemiei COVID 19, toate informațiile urmând a fi transmise dacă se va schimba ceva.

„Vânzarea biletelor de călătorie de către șoferi în mijloacele de transport ale RAT SRL a fost întreruptă în contextul pandemiei COVID 19.  În analiza reînceperii vânzării biletelor de călătorie, RAT SRL are în vedere atât investițiile efectuate în dotarea mijloacelor de transport cu aparate POS care permit călătorilor achiziție directă din mijlocul de transport a titlurilor de călătorie cât și extinderea rețelei de automate de bilete.  Pe de altă parte, apreciem că vânzarea de către șofer a titlurilor de călătorie, în timpul efectuării curselor îngreunează desfășurarea activității acestuia, existând posibilitatea ca atenția conducătorului auto să fie distrasă. Ținând seama de aceste aspect, analizăm în continuare oportunitatea reînceperii vânzării de bilete de călătorie prin intermediul conducătorului mijlocului de transport și orice modificare în acest sens va fi adusă Ia cunoștinta publicului călător”, explică reprezentanții sococietății de transport în comun din Craiova.

În perioada ianuarie- octombrie 2022, RAT Craiova a vândut 3.432.870 de bilete și 458.495 de abonamente.

Într-o solicitare trimisă RAT SRL am întrebat și dacă directorul unității este mulțumit de felul în care se prezintă aceste puncte de vânzare bilete/abonamente(estetic, dotări, condiții de muncă asigurate angajatelor), fiind singura întrebare la care nu am primit niciun răspuns.

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri