AcasăACTUALFOTO | Spații noi construite pentru Unitate de Primiri Urgențe din cadrul...

FOTO | Spații noi construite pentru Unitate de Primiri Urgențe din cadrul SCJU Craiova

spot_img

O parte a spațiilor medicale construite pentru Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU), în cadrul unei investiții cu valoarea totală de 4.000.000 de euro, derulată de Consiliul Județean (CJ), a fost predată, luni, către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, a anunțat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Au fost predate, potrivit șefului administrației județene, spațiile de la parter și cele situate la subsol.

„Ieri după-amiază, am semnat cu reprezentanții conducerii spitalului și cu echipa de coordonare a UPU procesul-verbal prin care le-am predat parterul și subsolul noii clădiri construite special pentru această structură esențială a SCJU, în cadrul căreia sunt tratate zilnic sute de cazuri. Așa cum se cunoaște, noi am inițiat cu fonduri proprii un proiect prin care am urmărit, pe de o parte, să modernizăm spațiile în care funcționa Unitatea de Primire a Urgențelor și, pe de altă parte, să le extindem în mod semnificativ, realizând două noi corpuri de clădire, astfel încât suprafața destinată UPU să crească de peste patru ori, ajungând la aproape 3.700 de metri pătrați”, a declarat Ion Prioteasa.

„Vorbim despre o investiție a cărei valoare depășește patru milioane de euro, strict pentru lucrările de construire, pentru care colegii noștri au obținut ulterior finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, astfel că am degrevat bugetul Consiliului Județean Dolj de o importantă presiune financiară. Odată cu pasul făcut luni, reușim, în primul rând, să le asigurăm cadrelor medicale de la UPU condiții la standarde europene pentru a-și desfășura misiunea lor crucială, cu atât mai importantă în contextul epidemiei. În acest sens, vreau să evidențiez faptul că spațiile predate beneficiază de toate utilitățile necesare și că, mai mult, împreună cu ele au fost date în folosință grupul electrogen, necesar pentru a asigura energia electrică fără întrerupere, și depozitul de gaze medicale amenajat pentru a deservi în mod direct Unitatea de Primire a Urgențelor.

În al doilea rând, mutarea activității ne va permite să abordăm ultima componentă de infrastructură, respectiv modernizarea vechii clădiri a UPU și finalizarea corpului secundar de extindere, care trebuie unificat și conectat la restul structurii“, a conchis Prioteasa.

Spațiile respective măsoară aproape 1.300 de metri pătrați, reprezentând peste o treime din suprafața totală a întregului proiect de modernizare și extindere a Unității de Primire a Urgențelor.

blank blank blank

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri