AcasăLIFEFOTO | Noul calendar Pirelli, prezentat la Muzeul de artă contemporană din...

FOTO | Noul calendar Pirelli, prezentat la Muzeul de artă contemporană din Milano

spot_img

Scrisori de dragoste către muză, Calendarul Pirelli 2023 creat de Emma Summerton, a fost prezentat la Muzeul de artă contemporană Pirelli HangarBicocca din Milano. Fotografa australiană a dedicat această a 49-a ediție a The Cal™ muzelor sale – tuturor acelor femei care au ghidat-o pe parcursul carierei în căutarea inspirației și în alegerile ei atât ca artist, cât și ca persoană.

Emma Summerton este a cincea femeie care semnează Calendarul, de la publicarea primei ediții în 1964. Predecesoarele ei au fost Sarah Moon în 1972, Joyce Tenenson în 1989, Inez Van Lamsveerde (din duo-ul Inez și Vinoodh) în 2007 și Annie Leibovitz în 2000 și 2016. Anul acesta, însăși Emma Summerton, împreună cu regizorul Carlo Alberto Orecchia, s-au ocupat de regia videoclipului de prezentare a Calendarului 2023.

CITEŞTE ŞI: Întâlnire pe tema Spitalului Regional Craiova | Proiectantul a dat asigurări că va respecta termenul de predare a documentației

„Pentru crearea Calendarului, am vrut să mă întorc la rădăcina etimologică a cuvântului <<muză>>. Muza a reprezentat inițial sursa, nu doar inspiratoare, ci și cea care posedă talente în literatură, știință și arte”, explică Emma Summerton, spunând că este „fascinată de femeile care fac lucruri extraordinare, creative, femei care, începând cu mama mea, m-au inspirat de-a lungul vieții și de-a lungul carierei. Oameni de la care am învățat multe: scriitoare, fotografe, poete, actrițe și regizoare. Așa că ideea mea a fost să celebrez aceste femei extraordinare și să creez o lume în care să le reprezint.”

Calendarul Pirelli 2023 reunește 28 de fotografii ale celor 14 modele portretizate în stilul de vis, care este o caracteristică a lucrării Emmei Summerton. Nu există nimic întâmplător în alegerea modelelor. Fiecare are afinități asemănătoare cu cele ale Muzei pe care au fost chemate să o reprezinte pe platourile de filmare. Ședințele au avut loc la Londra și New York, în lunile iunie și iulie. „În fotografiile mele, granița dintre rolul pe care îl joacă modelele și ceea ce sunt ele cu adevărat nu este clar definită și totul se îmbină creând imagini ce prezintă un realism magic”, explică fotografa.

Așadar, de exemplu, Guinevere Van Seeus, pe lângă faptul că este un supermodel, este și fotografă; Lauren Wasser este model, dar și atletă; Ashley Graham, care este activistă în Calendar, este cunoscută pentru promovarea pozitivității corpului; Precious Lee este povestitoarea, pentru că îi place să scrie scenarii și povești.

Răsfoind Calendarul, sunt prezentate, în ordinea apariției:

Lila Moss – THE SEER

Guinevere Van Seenus – THE PHOTOGRAPHER

Adwoa Aboah – THE QUEEN

Karlie Kloss – THE TECH SAVANT

Sasha Pivovarova – THE PAINTER

Lauren Wasser – THE ATHLETE

Emily Ratajkowski – THE WRITER

Cara Delevingne – THE PERFORMER

Bella Hadid – THE SPRITE

Kaya Wilkins – THE MUSICIAN

Precious Lee – THE STORYTELLER

He Cong – THE SAGE

Adut Akech – THE DREAM CATCHER

Ashley Graham – THE ACTIVIST

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri