AcasăACTUALFOTO | Descoperire arheologică importantă, într-o pădure din Olt: Mai multe monede...

FOTO | Descoperire arheologică importantă, într-o pădure din Olt: Mai multe monede antice din argint

spot_img
- Ştirea ta -spot_img

Mai multe monede de argint, datând din perioada antică, au fost descoperite recent, într-o pădure din comuna Morunglav, judeţul Olt.

Este vorba despre 14 monede care au ajuns în custodia Muzeului Judeţean Olt.

„În urma descoperirii cu detectorul de metale a două monede antice din argint, în data de 17.02.2022, în comuna Morunglav (jud. Olt), arheologii Muzeului Județean Olt au făcut demersurile pentru obținerea autorizației pentru diagnostic arheologic, lucrări ce au început în data de 21.02.2022 respectiv, cercetarea arheologică în locul de descoperire indicat.

Pe lângă cele două piese au mai fost descoperite alte 12 monede, imitații de tetradrahme macedonene de tip Filip al II-lea (sec. IV a. Chr.), o fibulă care datează din epoca romană și un cercel fragmentar databil în sec. XI-XII, cu influențe bizantine. Obiectele amintite au fost descoperite la adâncimi care variază între 5 și 35 cm”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

De asemenea, cercetarea a relevat existența unei locuiri preistorice în zonă, fiind descoperite multe fragmente ceramice.

„Toate piesele identificate au intrat în procedura de conservare și restaurare și se vor face demersurile pentru includerea noului sit în Repertoriul Arheologic Național. Costurile pentru realizarea diagnosticului au fost suportate de Muzeul Județean Olt, cu sprijinul Consiliului Județean Olt. Demersul a fost susținut de Primăria Morunglav și Direcția Județeană pentru Cultură Olt”, mai arată reprezentanţii Muzeului.

CITEŞTE ŞI: O elevă din Slatina, pentru al patru an consecutiv la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO)

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri