AcasăPOLITICĂFOTO. Caravana Educaţiei, programul TSD, a ajuns la Piatra-Olt şi Slatina

FOTO. Caravana Educaţiei, programul TSD, a ajuns la Piatra-Olt şi Slatina

spot_img

Elevii de clasa a VIII-a din judeţul Olt primesc un ajutor în vederea pregătirii examenului de final de an de la tinerii social-democraţi, proiectul lor Caravana Educaţiei ajungând la Piatra-Olt şi Slatina.

- Publicitate -

Proiectul național „Caravana Educației” este un program gratuit de ”meditații”, care cuprinde un set de câte 10 lecții pentru limba română și matematică, adresat elevilor de clasa a VIII-a.

Programul a început marţi, de la ora 14.30, la Piatra-Olt. La eveniment au fost prezenţi primarul Nicuşor Rada, viceprimarul Robert Munteanu, preşedintele TSD Olt, Cosmin Floreanu, preşedintele TSD Slatina, Alexandru Berechet, consilierul judeţean Ciprian Alexe, dar şi inspectorul şcolar genera al ISJ Olt, Adrian Bărbulete.


La nivelul Județului Olt, proiectul se va desfășura în patru localități: Piatra Sat, Oporelu, Optași și Pleșoiu.

În plus, elevii care vor dori să-și completeze lecțiile de la clasă, pot beneficia de programul video de lecții, accesând link-ul: https://caravanaeducatiei.ro/.

„E o idee foarte bună. Ținând cont că se apropie examenul de capacitate, fiecare dintre dumneavoastră și de o pregătire suplimentară. Sunt convins că nu toți faceți meditații, pregătire în afara orelor de curs. Drept pentru care cred că e în sprijinul dumneavoastră să participați la cele 10 ore care urmează”, le-a transmis primarul Nicușor Rada, elevilor care au decis să participe la lecțiile gratuite oferite de tinerii social-democrați.


Autocarul TSD, personalizat cu logo-ul proiectului, a poposit şi în Slatina.

„Îi mulțumim dlui Cosmin Stancu, coordonatorul proiectului, îi mulțumim dlui primar pentru deschiderea față de acest proiect și care, ca de fiecare dată, ne-a ajutat, dlui inspector școlar general, pentru că, fără ajutorul dânsului și al profesorilor voluntari nu am fi putut să facem acest lucru”, a declarat liderul TSD Olt, Cosmin Floreanu, care, în ciuda faptului că unora dintre elevi le vine greu să facă ore suplimentare, el i-a îndemnat să participe la aceste lecții menite să îi ajute la primul examen serios, Evaluarea Națională, pe care vor trebui să îl susțină și să îl treacă.

Campania este organizată de TSD România, cu ajutorul filialelor județene, și își propune să ofere un ajutor suplimentar tuturor copiilor de clasa a VIII-a, care au nevoie de sprijin pentru promovarea Evaluării Naționale.

„Sunt bucuros să particip la deschiderea acestui proiect. Este un lucru lăudabil că acest proiect se va desfăşura la nivel naţional. Sunt mai multe componente, în afară de cea care voluntariatul – avem profesori care vin în timpul liber şi pregătesc copiii suplimentar. Pe de altă parte, este o bucurie să văd că participă un număr atât de mare de elevi la această pregătire”, a declarat şi Adrian Bărbulete.

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri