AcasăACTUALFostul primar din Vitomirești (Olt) și doi oameni de afaceri olteni trebuie...

Fostul primar din Vitomirești (Olt) și doi oameni de afaceri olteni trebuie să plătească 100.000 cauțiune pentru a scăpa de arest

spot_img

Curtea de Apel Craiova a decis eliberarea pe cauțiune a fostului primar din Vitomirești, Robert Rotea, și a celor doi oameni de afaceri, Mircea Ungureanu și Gheorghe Trăneci, arestaţi preventiv într-un dosar de dare de mită. Cauțiunea este de 100.000 de euro pentru fiecare inculpat. 

- Publicitate -

Magistrații Curții de Apel Craiova au decis amânarea dezbaterilor până luni pentru ca inculpații să facă dovada plății cauțiunii.

„Amână dezbaterile pe data de 06.06.2022, ora 14.00, pentru ca părțile să facă dovada plății cauțiunii dictate de instanță. Cauțiunea este de 100.000 euro pentru fiecare inculpat”, transmit reprezentanții Curții.


Fostul primar al comunei Vitomirești, județul Olt, Robert Rotea, și oamenii de afaceri, Mircea Ungureanu şi Gheorghe Trăneci, au fost arestaţi preventiv, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Craiova, în care se fac cercetări, între altele, pentru abuz în serviciu și luare de mită.

Potrivit procurorilor DNA, este vorba de un fost primar al comunei Vitomirești, acuzat de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, complicitate la obținerea ilegală de fonduri, complicitate la fals intelectual, luare de mită și instigare la spălare a banilor.

Conform procurorilor, în 9 octombrie 2019, între primăria comunei Vitomirești, reprezentată de primarul de atunci, Robert Rotea, și o asociere de firme, reprezentată de unul dintre oamenii de afaceri inculpat în dosar, Mircea Ungureanu, s-a încheiat un contract de execuție ce viza modernizarea infrastructurii rutieră. A doua zi, fără știrea beneficiarului lucrărilor, liderul asocierii a subcontractat celuilalt om de afaceri execuția parțială a lucrărilor.


Procurorii susțin că fostul primar, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi acceptat la plată mai multe facturi emise de asocierea reprezentată de coinculpat, în condițiile în care lucrările erau neconforme sau neexecutate.

Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu primăriei Vitomirești în cuantum de 19.073.538 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru asocierea respectivă.

CITEŞTE ŞI: Fost primar din Olt și doi oameni de afaceri, reținuți pentru luare de mită, abuz în serviciu și complicitate la mai multe infracțiuni (UPDATE)

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri