AcasăACTUALFostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, pus în libertate după ce...

Fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, pus în libertate după ce a fost reţinut pentru 24 de ore, în dosarul privind spălarea operelor lui Brâncuşi

spot_img

După ce a petrecut o noapte în arestul IPJ Gorj, fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost pus în libertate, fără vreo măsură restrictivă, în dosarul privind  spălarea operelor lui Brâncuși, fapte petrecute în urmă cu nouă ani.

Cârciumaru a fost reţinut pentru 24 de ore, luni, sub acuzaţia de mărturie mincinoasă. Potrivit unor surse judiciare, atunci când i-a expirat ordonanţa de reţinere, fostul edil a fost pus în libertate de procurori, fără alte măsuri restrictive.

CITEŞTE ŞI: Doljeni arestați după ce au violat o adolesentă de 15 ani și au filmat faptele respective. Filmulețele au fost trimise și altor persoane

În 2013, operele din piatră ale lui Brâncuși, de la Târgu Jiu, au fost spălate cu jet de apă sub presiune, sub atenta supraveghere a directoarei Centrului Brâncuși de la acea vreme, Adina Andrițoiu.

Cu acea ocazie a fost deschis un dosar penal, dosar clasat de patru ori și redeschis la cererea instanțelor de judecată.

Florin Cârciumaru a fost primar la Târgu Jiu timp de patru mandate și o fracțiune, după care a avut un mandat de senator, încheiat în 2020.

Acest dosar a fost deschis şi închis de mai multe ori, iar recent s-a dispus din nou redeschidere.

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri