AcasăACTUALFost primar din Olt și doi oameni de afaceri, reținuți pentru luare...

Fost primar din Olt și doi oameni de afaceri, reținuți pentru luare de mită, abuz în serviciu și complicitate la mai multe infracțiuni (UPDATE)

spot_img

UPDATE: Judecătorii Tribunalului Dolj au admis propunerea procurorilor anticorupție și au decis arestarea preventivă a celor trei pentru 30 de zile.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Fostul primar al comunei Vitomirești, județul Olt, Robert Rotea, și alți doi oameni de afaceri, Mircea Ungureanu şi Gheorghe Trăneci, au fost reținuți pe procurorii DNA Craiova, într-un dosar în care se fac cercetări, între altele, pentru abuz în serviciu și luare de mită.

- Publicitate -

Potrivit procurorilor DNA, este vorba de un fost primar al comunei Vitomirești, acuzat de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, complicitate la obținerea ilegală de fonduri, complicitate la fals intelectual, luare de mită și instigare la spălare a banilor.

Totodată, spun procurorii, în același dosar au mai fost reținuți doi oameni de afaceri.


Conform procurorilor, în 9 octombrie 2019, între primăria comunei Vitomirești, reprezentată de primarul de atunci, Robert Rotea, și o asociere de firme, reprezentată de unul dintre oamenii de afaceri inculpat în dosar, Mircea Ungureanu, s-a încheiat un contract de execuție ce viza modernizarea infrastructurii rutieră. A doua zi, fără știrea beneficiarului lucrărilor, liderul asocierii a subcontractat celuilalt om de afaceri execuția parțială a lucrărilor.

Procurorii susțin că fostul primar, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi acceptat la plată mai multe facturi emise de asocierea reprezentată de coinculpat, în condițiile în care lucrările erau neconforme sau neexecutate.

Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu primăriei Vitomirești în cuantum de 19.073.538 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru asocierea respectivă.


Fondurile necesare realizării proiectului ar fi fost obținute de inculpat prin depunerea la autoritatea de gestionare a fondurilor publice a mai multor documente false (parte din ele emise de către liderul asocierii).

Pentru aceste servicii, Mircea Ungureanu, beneficiind de ajutorul lui Gheorghe Trăneci, i-ar fi remis primarului sub forma contravalorii unei locuințe situate în municipiul Slatina, suma de 1.123.332 lei. Pentru a ascunde adevărata origine a banilor, locuința respectivă ar fi fost cumpărată pe numele unuia dintre inculpați, susțin procurorii.

Joi, cei trei bărbați sunt prezentați judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

CITEȘTE ȘI: Camere video rotative, soluție pentru asigurarea pazei cimitirelor din Craiova. Investiție cu fonduri europene

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri