AcasăACTUALFost director dintr-o primărie, condamnat definitiv pentru şantajarea unui ziarist

Fost director dintr-o primărie, condamnat definitiv pentru şantajarea unui ziarist

spot_img

Curtea de Apel Timișoara a dat, joi, sentința definitivă în dosarul în care Ioan Nasleu, fostul director de la Piețe SA și fost consilier personal al lui Nicolae Robu, a fost trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni. „Fratele” interlopului Lucian Boncu a fost acuzat de șantajarea editorului șef al PRESSALERT.ro, Dragoș Boța, și a Iuliei Ardelean (fostă Boța), directorul debanat.ro. Nasleu a trimis un mesaj de amenințare cu publicarea unei pretinse înregistrări video care ar pune-o într-o lumină proastă pe aceasta și a cerut ca publicațiile acestora să nu mai continue dezvăluirile despre ilegalitățile sale.

De asemenea, Nasleu a fost acuzat și că i-a șantajat pe doi angajați de la Piețe SA, încercând să-i determine să demisioneze, altfel va da familiilor pretinse înregistrări care ar fi dovedit o pretinsă relație. Fostul om de încredere al lui Nicolae Robu a fost acuzat și de faptul că a semnat în fals o adeverință prin care susținea că Laura Aștileanu, noua sa „cucerire”, este colaboratoare a Piețe SA ca să poată să vină la Timișoara în plină stare de urgență, după ce a trimis la București mașina firmei să o aducă.

În timpul procesului, acuzația de fals material în înscrisuri sub semnătură privată a fost schimbată în fals material în înscrisuri oficiale și complicitate la uz de fals.

Judecătoria Timișoara l-a achitat, în primă instanță, pe Nasleu pentru cele două infracțiuni de șantaj legate de angajații de la Piețe și l-a găsit vinovat de săvârșirea celorlalte acuzații, fiind condamnat la 2 ani 8 luni şi 20 zile închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu termen de încercare de patru ani.

De asemenea, Nasleu a fost condamnat să plătească daune morale de 10.000 euro jurnalistului Dragoș Boța și de 15.000 euro către Iulia Ardelean.

Citeste mai mult în PressAlert

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri