AcasăACTUALFormularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu. Anunțul ministrului Sănătății

Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu. Anunțul ministrului Sănătății

spot_img

Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu în Uniunea Europeană, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. 

Alexandru Rafila a declarat, miercuri, înaintea ședinței de Guvern, că la reuniunea miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană, dincolo de îngrijorarea legată de noua tulpină – Omicron -, statelor membre li s-a recomandat intensificarea campaniilor de vaccinare și introducerea formularului de localizare a pasagerilor, scrie Mediafax.

„Va deveni obligatorie în cadrul Uniunii Europene și noi vom operaționaliza acest lucru până la data de 20 decembrie”, afirmă Rafila.

Potrivit acestuia, înlesnirea unora dintre restricții trebuie să vină la pachet cu respectarea legii: „cred că ar trebui să ne uităm asupra cadrului legal care îi sancționează pe cei care nu respectă prevederile legale. Lucrul ăsta trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea. Suntem de acord ca mai ales în această perioadă să ne putem desfășura activitatea cu măsuri ușor relaxate și aduse la un numitor comun, adică s-a introdus în certificatul COVID și accesul pentru persoanele care sunt testate, dar să fie foarte clar pentru toți operatorii economici care trebuie să respecte legislația că nu putem să avem niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor”.

„Ideea este că noi trebuie să ținem lucrurile sub control și să nu avem cumva un următor val care să ne pună probleme greu surmontabile”, menționează Rafila.

Conform acestuia, în acest context este evaluată capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Agriculturii, despre PNRR: „România nu are acest capitol pentru că nu l-a solicitat”

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri