AcasăACTUALFord Craiova devine Ford Otosan Craiova. Transferul de proprietate a fost finalizat

Ford Craiova devine Ford Otosan Craiova. Transferul de proprietate a fost finalizat

spot_img
  • Transferul de proprietate al fabricii Ford din Craiova către Ford Otosan s-a finalizat.

  • Ford Otosan anunță investiții de 490 de milioane de euro la Craiova pentru a sprijini creșterea viitoare a producției

  • Fabrica de la Craiova continuă să joace un rol cheie în contextul planurilor de electrificare ale Ford în Europa

- Publicitate -

Acordul prin care Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, preia proprietatea fabricii Ford din Craiova a fost finalizat cu succes, anunță reprezentanții unității economice.

Prin acest acord, Ford a transferat proprietatea asupra fabricii sale din Craiova, care produce vehicule și motoare, către Ford Otosan, permițând astfel companiei să-și extindă operațiunile la nivel internațional.


„Anul acesta, pe 14 martie, Ford a anunțat că fabrica de la Craiova va produce noua generație a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât și în varianta Tourneo(transport persoane), ce va intra în producție în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024. De asemenea, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturismFord din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din România”, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru a sprijini lansarea următoarei generații a modelului Courier, Ford Otosan anunță astăzi o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată în următorii trei ani.

Astfel, capacitatea totală de producție a fabricii de la Craiova va crește de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.


„Fabrica Ford Otosan din Craiova joacă un rol cheie în planurile de electrificare ale Ford în Europa, iar prin această preluare, unitatea de producție din România va beneficia de experiența și expertiza vastă a Ford Otosan în electrificare, proiectare de vehicule comerciale, inginerie și producție. Expertiza și know-how-ul Ford Otosan în electrificare, așa cum se vede la emblematicul model E-Transit recent lansat, se vor regăsi și în vehiculele electrice pe care companiale va produce înfabrica de la Craiova”, se mai arată în comunicat.

Ford mai anunță astăzi că, în contextul transferului de proprietate de la Craiova, a fost creată o nouă companie – Ford Romania Services SRL – care integrează activitățile de vânzări și marketing ale Ford in România (Compania Națională de Vânzări), condusă de Roxana Capătăși Ford Business Solutions Center (FBS), condus de Dieter Rogmann. De asemenea, unele funcțiuni europene suplimentare, precum Serviciile de Cumpărări și Contabilitate, care operează din Craiova, își vor desfășura activitatea în cadrul companiei Ford România Services.

CITEȘTE ȘI: Rabla pentru laptopuri și tablete. Când se fac înscrierile

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri