AcasăADMINISTRAŢIEFonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea Staţiei de epurare din Balş

Fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea Staţiei de epurare din Balş

spot_img

Compania de Apă Olt a semnat al 22-lea contract, din cele 26 contracte de lucrări, din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt în perioada 2014-2020”. Este vorba despre „Îmbunătățirea facilităților de tartare a apei uzate pentru aglomerarea Balș” ce presupune extinderea şi modernizarea staţiei de epurare din oraşul de pe Olteţ.

- Publicitate -

Potrivit unui comunicat remis de Compania de Apă Olt, Stația de epurare Balș va fi extinsă și modernizată și va curprinde următoarele trepte de epurare:

Stație de pompare apă brută;


Deznisipator longitudinal;

Decantoare Imhoff;

Bazine biologice;


Bazin de stabilizare aerobă;

Stație de pompare nămol stabilizat către paturile de nămol;

Paturi de nămol;

Se va realiza o construcție acoperită nouă pentru depozitarea nămolului. Drumul de acces în stația de epurare va fi modernizat, se vor construi alei, sisteme de drenare a apelor uzate, sisteme de alimentare cu apă potabilă și apă tehnologică, se vor realiza lucrări electrice și se vor amenaja spații verzi, în interiorul Stației de Epurare Balș.

Stația de epurare va primi apă uzată din aglomerarea Bals, emisarul fiind râul Olteţ, va avea un debit de apă mediu zilnic de 900 m3/zi, debitul maxim fiind de 4.300 m3/zi.

Contractul a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise, asocierii SC Coral SRL- SC PET COMMUNICATIONS SRL cu SC CORAL SRL lider de asociere.

Valoarea contactului este de 17.167.534,73 lei, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local.

Durata totală de execuție este de 34 de luni de la emiterea ordinului de începere, 6 luni durata de execuție a proiectului de către antreprenor, 25 de luni perioada efectivă de execuție a lucrărilor, 3 luni, perioada de teste și punere în funcțiune. Perioada de garanție a lucrărilor (perioada de notificare a defectelor – PND) este de 36 de luni.

„Continuăm investițiile în orașul Balș prin extinderea și modernizarea Stației de Epurare. După modelul Stației de Epurare Slatina, și la Balș vom avea o stație de epurare la standarde europene, cu o platformă pentru depozitarea nămolului, care respectă toate reglemăntările privind protecția mediului și care va fi vizitată de elevi și de cetățenii din Balș, cu ocazia diferitelor evenimente.

Ne bucurăm că putem contribui și noi la dezvoltarea orașului Balș, că suntem parte a schimbării care a cuprins acesată comunitate, din care și noi, Compania de Apă Olt, facem parte”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

„Îmbunătățirea facilităților de tratare a apei uzate pentru aglomerarea Balș” este al treilea contract de investiții pentru orașul Balș, după cele două, semnate, în 2021, și aflate în desfășurare, „Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată în aglomerarea Balș” și „Reabilitarea facilităților de captare, tratare și înmagazinare apă potabilă”.

Compania de Apă Olt va investi în orașul Balș, prin proiectul cu finanțare europeană nerambursabilă ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt în perioada 2014-2020”, aproximativ 89.000.000 lei.

CITEŞTE ŞI: Un şofer fără asigurare RCA, achitat de tribunal pentru mituirea unui poliţist din Olt deşi infracţiunea fusese filmată

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri