AcasăACTUALFonduri europene pentru două comune din Olt. Se construiesc staţii de epurare...

Fonduri europene pentru două comune din Olt. Se construiesc staţii de epurare moderne

spot_img

Contractul de lucrări pentru extinderea facilităților de tratare a apei uzate pentru aglomerările Tia Mare și Rusănești a fost semnat, miercuri, potrivit unui anunţ remis de Compania de Apă Olt. Contractul este în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”.

Sursa citată arată că cele două stații de epurare vor fi amplasate în comunele Tia Mare și Rusănești, din județul Olt, și vor fi prevăzute cu următoarele facilități: treaptă mecanică ( bazin de omogenizare, stație de pompare, deznisipare și separator de grăsimi), treaptă biologică și treaptă de tratare a nămolului.

Nămolul deshidratat va fi evacuat sau stocat în depozitul intermediar amplasat în incinta stațiilor de epurare.

CITEŞTE ŞI: Alro Slatina şi Complexul Energetic Oltenia construiesc împreună o centrală electrică pe gaz, la Ișalnița

Fiecare stație de epurare va deservi între 4 000 și 4 400 de locuitori.

Potrivit CAO, contractul de lucrări a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislației românești în domeniu, Asocierii SIA DYNAMIC SOLUTION SRL și SIVEDA PRO SRL cu SIA DYNAMIC SOLUTION lider de asociere.

Valoarea contractului este de 14.888.618, 04 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 34 luni ( 6 luni durata de execuție a proiectului de către antreprenor, 25 de luni, perioada de execuție a lucrărilor și 3 luni, perioada  de teste și punere în funcțiune). Perioada de garanție a lucrărilor este de 36 de luni.

„Acestea sunt două dintre cele nouă stații de epurare noi pe care Compania de Apă Olt le construiește în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă, ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”. Prin toate investițiile pe care le facem în cele 17 comune, printre care se află și Tia Mare și Rusănești, contribuim la dezvoltarea acestor localități, protejând și îmbunătățind calitatea mediului și sănătatea cetățenilor. Ne implicăm activ în viața comunităților locale, pentru că noi suntem parte din fiecare comunitate”, a explicat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Acesta este unul din cele 26 de contracte de lucrări din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020″, cu o valoare totală eligibilă de 1.147.116.622,49 lei fără TVA.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri