AcasăPOLITICĂFlorin Barbu (PSD Olt): 100% noi suntem intraţi în Schengen. În contextul...

Florin Barbu (PSD Olt): 100% noi suntem intraţi în Schengen. În contextul războiului, deficitul de cereale din UE va veni din România

spot_img

Deputatul PSD Olt, Florin Barbu, a declarat, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că România va fi primită în Spaţiul Schengen, în ciuda tuturor discuţiilor.

Preşedinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Barbu argumentează că România devine cel mai mare producător de cereale din Uniunea Europeană, iar acest lucru nu mai poate fi ignorat.

CITEŞTE ŞI: Aliaţii au fost informaţi de preşedintele Biden că racheta căzută în Polonia este o rachetă antiaeriană ucraineană

„Eu zic că 100% noi suntem intraţi în Schengen. În perioada următoare, România va intra în Spaţiul Schengen. Eu vă spun că lucrurile sunt foarte clare şi nu mai pot să ne ţină atât timp cât noi, ca stat, avem un rol important în Uniunea Europeană. Suntem o ţară care producem cereale. Având în vedere contextul războiului, Rusia va merge cu exporturile către alte pieţe decât cea europeană, iar deficitul de cereale va veni din România. Ucraina şi-a terminat stocurile, toate au plecat. În următorul an, singurul stat care va produce cele mai multe cereale şi va juca un rol foarte important în Uniunea Europeană va fi România. Este imposibil să nu avem intrarea în Schengen”, a declarat Florin Barbu.

Comisia Europeană consideră că România, Bulgaria și Croația îndeplinesc condițiile pentru a intra în spațiul Schengen, a declarat miercuri comisarul Ylva Johansson, într-o conferință de presă.

Comisarul european a vorbit de rezultatele bune ale misiunilor efectuate în luna octombrie în România și Bulgaria de către experții Comisiei.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri