AcasăACTUALFirme din domeniul construcțiilor, amendate de ITM Gorj

Firme din domeniul construcțiilor, amendate de ITM Gorj

spot_img

Doi angajatori din domeniul construcțiilor, unul din Gorj, celălalt din Dolj, au fost amendați de către inspectorii de muncă, cu suma de 20.000 de lei fiecare, în urma unui control efectuat săptămâna trecută. 

- Publicitate -

Cei doi administratori de firmă au fost sancționați pentru muncă nedeclarată.

„Ca urmare a controalelor din perioada menționată, doi angajatori, unul cu sediul în Municipiul Târgu-Jiu şi celălalt cu sediul în judeţul Dolj, au fost sancționați de către inspectorii de muncă pentru muncă nedeclarată cu amenzi  în valoarea de 40.000 de lei”, arată ITM Gorj.


Cei doi angajatori sancţionaţi activează în domeniul construcţiilor, fiind depistaţi pe raza Municipiului Motru, respectiv în Comuna Plopşoru.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage atenția angajatorilor să respecte prevederile Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, fiind vizate, cu prioritate, activitățile desfășurate în spații deschise”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 30 mai-10 iunie, un număr de 70 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.


Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au aplicat 40 de sancțiuni contravenţionale  în cuantum de 237.000 de lei și au fost trasate 219 măsuri de intrare în legalitate.

CITEȘTE ȘI: Protest cu peste 10.000 de angajați din sistemul medical şi asistenţă socială

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri