AcasăACTUALFirmă din Târgu Jiu, amendă de 20.000 de lei pentru muncă la...

Firmă din Târgu Jiu, amendă de 20.000 de lei pentru muncă la negru

spot_img

Un angajator cu sediul social în Târgu Jiu a fost amendat, săptămâna trecută, cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat un contract individual de muncă. Persoana identificată era paznic pe raza comunei Câlnic.

Inspectorii de muncă au efectuat, săptămâna trecută, 18 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în cuantum de 80.000 lei și trasate 93 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

O societate a fost amendată cu 20.000 de lei pentru că a fost depistată că avea la muncă, un paznic, pentru care nu a încheiat un contract.

Astfel de verificări vor mai fi efectuate, spune inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea în continuare, ca obiective prioritare, combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii ”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

CITEȘTE ȘI: Slătinenii aşteptaţi să depună declaraţia pentru gunoi

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri