AcasăACTUALFirma care lucrează la reabilitarea termică a Spitalului Județean Târgu Jiu, amendată...

Firma care lucrează la reabilitarea termică a Spitalului Județean Târgu Jiu, amendată de ITM Gorj

spot_img

Un angajator cu sediul social în București a fost amendat cu suma de 120.000 lei, de către ITM Gorj, pentru folosirea în activitate a șase persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă.

Persoanele identificate de către inspectorii de muncă lucrau la reabilitarea termică a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

În perioada 17-21 octombrie, ITM Gorj a derulat un număr de 42 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind depistate nouă persoane prestând muncă nedeclarată.

Au fost aplicate 20 sancțiuni, din care 19 amenzi contravenționale în cuantum de 238.500 lei și un avertisment.

Pentru neconformitățile constatate au fost trasate 74 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

CITEȘTE ȘI: 20 de medici angajați la Spitalul Județean Târgu Jiu în acest an

Alți trei angajatori au fost sancționați de către inspectorii de muncă cu suma de 50.000 lei pentru muncă nedeclarată.

„Doi dintre aceștia au fost sancționați cu suma de 40.000 lei pentru primirea la muncă a două persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă, acestea fiind depistate pe raza Municipiului Târgu-Jiu și a comunei Tânțăreni. Cel de-al treilea angajator a fost sancționat cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză activează în domeniul panificației, în Municipiul Motru”, spun reprezentanții ITM Gorj.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri