AcasăACTUALFinanțare mai mare pentru medicii de familie. Rafila: „Să ofere într-adevăr servicii...

Finanțare mai mare pentru medicii de familie. Rafila: „Să ofere într-adevăr servicii de sănătate”

spot_img
- Publicitate -

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat, luni, că finanţarea medicinei de familie a crescut cu 22%, fiind o creştere “fără precedent”, el adăugând că speră ca medicii de familie să aprecieze acest pas.

“Noi am făcut un pas extrem de important, sper ca medicii de familie să îl aprecieze şi să încerce să răspundă acestui lucru în mod pozitiv. Am crescut cu 22% finanţarea medicinei de familie, este o creştere fără precedent, tocmai ca să arătăm interesul şi să venim în sprijinul acestei categorii profesionale”, a declarat ministrul Rafila, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.


Acesta a subliniat importanţa medicinei de familie în reducerea presiunii pe spitale.

„În cadrul preocupării pe care o avem în mod constant – şi ar trebui să reprezinte una dintre principalele linii strategice pentru perioada următoare care nu înseamnă anul viitor, ci înseamnă următorii 10 ani – medicina de familie trebuie să ofere într-adevăr servicii de sănătate şi ei trebuie să reprezinte atât partea care realizează serviciile medicale preventive, cât şi o bună parte din cele curative, încât presiunea pe sistemul medical spitalicesc să fie mai mică. Lucrul ăsta se întâmplă în toată lumea, duce la ani de viaţă sănătoasă dacă se face într-adevăr prevenţie, screening pentru diverse afecţiuni, pe de o parte, iar pe de altă parte permite funcţionarea şi finanţarea sistemului de asistenţă medicală spitalicească”, a mai spus ministrul.

CITEȘTE ȘI: Alexandru Rafila: „Săptămâna viitoare începe campania de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu”


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri